SharQ Bite

SharQ Bite: Burning Clocks – Gone EP

De EP Gone van Burning Clocks uit Oss kwam eerder dit jaar al online maar op 16 september houden de heren een Release party in Café The Jack in Eindhoven. De vier heren leveren met Gone een lekker goed binnen de lijntjes vijftracker af. Achttien minuten schoon aan de haak.

De vijf nummers met “Silver Tongued Devil” als opener zijn opgenomen in de XPF Audiostudio en gemixt door Xavier Elbersen. Wanneer de “opener” erop zit weerklinkt “Too Close For Comfort”. Het is even wennen aan de stem van frontman Dennis, die later op de EP echt beter eruit komt. Met de titeltrack wordt de rust al wat opgezocht, hierdoor trekt het nummer zich wat lang maar na de opbouw klinkt het meer dan solide.

Eigenlijk pas bij nummer vier lijkt het alsof de band zijn plek heeft gevonden. “Galleon” duurt bijna vijf en rockt echt van begin tot het eind heerlijk weg! Vol overgave wordt gezongen, gespeeld en klinkt het als een goed geheel. Met de afsluiter “Fly” gebeurd hetzelfde en laat een zeer prettige nasmaak achter van het geheel.
Dat de band telkens binnen de lijntjes blijft is soms wat jammer, een goede uitspatting had echt niet misplaatst gestaan in het geheel.
Desondanks, een zeer prettig werkje om naar te luisteren. Niet alleen op YouTube kun je de muziek beluisteren maar ook via de bekende streamingswegen.

Previous post

SharQ Bite: Threshold - Legends of the Shire

Next post

SharQ Bite: Fireforce - Annihiliate the Evil

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.