SharQ Bite

SharQ Bite: ColdFuse EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

ColdFuse_Front_29Sep2015_BIGMeer aanstormend talent op deze pagina want ook de heren van ColdFuse brengen een EP uit. Een rauwe en ruwe sound uit Tilburg (en volgens vele komt al het goede uit Tilburg). Met de instelling van de heren staat het wel prima, een gedegen muzikale achtergrond als basis en een fijne producer waar de EP van de grond af kwam.

Drie nummers, “Learn To Let Go” “Save Me” en “When The Sun Dies” staan op de EP. De nummers klinken divers maar laten een rode lijn wel zien namelijk de rauw-en ruwheid waarmee de band werkt. Niet alles hoeft netjes strak getrokken te worden om mooi te zijn. Een eigentijdse stijl waarbij techniek en liefde voorop staat.

Zo is de stem van Daan als frontman lekker eigens zonder te veel getune of gekneed. Dit is een grote plus, ook voor de overige muzikanten, die hun eigen verhaal weten te vertellen in de sound. Of dit een grote doorbraak gaat zijn betwijfel ik enkel aan de EP. Eerder heb ik vertrouwen dat door veel spelen en hun naam in het live circuit waar te maken er vele kansen gaan komen om door te dringen naar een groter platform.

Deze band zou eens met One Wonders of The Last Baron moeten gaan praten voor een tourtje door ons land, maar komende zaterdag gaan ze eerst knallen met het talentvolle Shiverburn. Dan staan ze gezamenlijk in een van Eindhoven’s leukste kroegen Altstadt! Gratis en voor niets dus kom gerust even langs en laat je verassen.

Facebook

Previous post

Review: Skyway Avenue - Make it Real

Next post

Review: Devil You Know - They Bleed Red

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.