SharQ Bite

SharQ Bite: Crossfaith – Wipeout EP

Even een Crossfaith update-tje met drie nieuwe nummers op de Wipeout EP. De EP volgt Xeno uit 2015 op dus het werd ook wel tijd voor wat nieuwe muziekjes vanuit Osaka.

De titeltrack knalt er meteen in als Kenta de vocalen pakt. Het vijftal wisselt elkaar goed af en met de elektronische sound erin is het erg catchy. Iets dat we natuurlijk in dit genre maar al te goed kennen. Toch weet de band hun stempel te drukken sinds 2008. Door pas een paar jaar later in Europa te komen optreden was het product al ver af en was het beeld al gevormd. Scheelt een hoop. Hierdoor konden ze de laatste jaren goed mee in niveau en speelde ze op de tofste festivals op het vaste land, waaronder Graspop (waar ze dit jaar terug keren), Hellfest, Rock am Ring en ook het water over tijdens Vans Warped Tour (US) en Download (UK).

Nu dus drie nieuwe nummers, Wipeout de opener, gaat lekker door waar je verwacht dat de band zou moeten staan. Met “Inside The Flames” wordt toch ook weer het level iets verlegd en lijkt het wat meer steviger te klinken. De basis voor zeker veel meer dat we mogen verwachten van ze in 2018 want ook een album staat al op de planning. De wisselwerking tussen de vocalisten zorgt ervoor dat het niet verveeld om lang aan te horen. Even de break down is natuurlijk nodig en die ontbreekt dan ook niet in het nummer. Afsluiter “Vermillion God” klinkt erg in het straatje van de hedendaagse symfonische metal, ook al past deze band daar nog niet helemaal in want daarna gaat het helemaal los en is het meer de hardcore die klok slaat. Had wel graag eens gehoord wat er zou gebeuren als ze met die intro waren door gegaan.

Crossfaith’s Wipeout is inmiddels uit, dus start je Spotify of Apple Music maar op en laat hem eens afspelen tussen je favoriete playlists door.

Previous post

Persbericht: Nieuwe acts voor Paaspop o.a. BLØF, Kraantje Pappie, Vengaboys, Memphis Maniacs en Rollerskate Disco Snolly

Next post

SharQ Bite: Ten-Hut - Clean EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.