SharQ Bite

SharQ Bite: Damnations Day – A World Awakens

Damnations Day, “From Down Under”, komt met de langverwachte tweede plaat “A World Awakens”. Na vele tours met onder andere Accept en Helloween hebben de broers en vrienden tijd gevonden om de plaat op te nemen. Eind deze maand ligt hij dan eindelijk in de schappen. De langspeler is zeker voor de fans uit het heavy melodisch (thrash) genre eentje om naar uit te kijken.

Een straffe muziekproductie met negen nummers vormen samen een speelduur van een klein driekwartier. Dat het album geen echte uitschieters heeft is in dit geval zeer positief bedoeld. De nummers volgen elkaar lekker op en elke track opnieuw is tot in de fijnste puntjes uitgewerkt waardoor er nooit een dipje ontstaat. Zoals “Dissecting The Soul” en “The Idol Counterfeit” gaan dan weer lekker stevig te keer terwijl nummers als “Into Black” en “To Begin Again” de wat rustigere kant van de Aussies weerspiegeld.

De titeltrack van het album bevat alle ingrediënten die de band bevat en zorgt voor een fijn framework als je voor het eerst de band leert kennen. Even alles aantippen, laten zien en in de spotlights zetten. Jammer, ok een spijtig puntje aan het album dus, dat het nummer pas als voorlaatste op de plaat staat.

Mark Kennedy brengt mijn zijn scherpe stem veel dynamiek in het geheel maar ook de gitaar van John King kent vele gezichten. Dit alles bij elkaar vormt een erg sterk album.

Vanaf 24 maart is het album verkrijgbaar, zeker checken dus!

Previous post

Persbericht: HAEVN en DeWolff headliners Mama’s Pride 2017

Next post

SharQ Bite: Sinner - Tequila Suicide

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.