SharQ Bite

SharQ Bite: Down in Norway – Niet Ademen

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

dinTijd voor weer iets anders zo net voor het einde van het jaar. Down in Norway. Juliet zingt en speelt piano, een jaar geleden ging haar Facebookpagina online en nu dus haar album Niet Ademen. Wil je het alvast in een hokje plaatsen dan is dit mogelijk onder (on)Nederlands mooi. Haar zachte en kalme stem sluit fijnloos aan bij het piano geluid.

Juliet weet in twaalf nummers haar visie van de wereld te bezingen. Wat opvalt is dat deze kleinkunst achtige track niet meer dan drie minuten halen, op een nummer na, wat de snelheid van het album hooghoudt maar wel heel divers. Zingen over thuis in “Omdat ik bang ben” of juist over liefdesproblemen in “Niet Ademen”. De liederen voelen zowel lieffig als diepzinnig. Mooiste nummer van de plaat is “Alles Stil”, het vloeit met gemak door en is een van de kortste tracks maar toch ijzersterk.

Of je nu het nummer “Zee” of “Samen Alles” opzet, je hoort dat dit album zeer persoonlijk werk van Juliet is. Haar rauwe talent zal zich de komende jaren zeker nog verder ontplooien en nog sterker worden. Hopelijk krijgt ze ook in 2016 een hoop podia waar ze haar werk kan tonen.

Het album is zeer geschikt voor mensen die van Roosbief of Clean Pete houden. Het genre is opkomend in Nederland en blij om te horen dat dit talent alleen maar sterker wordt. Beluister het album zelf op de BandCamp.

Previous post

Live Review: Stream of Passion "A Winter Evening With" - Tivoli De Helling Utrecht 27-12-2015

Next post

Review: Avantasia - Ghostlights

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.