SharQ Bite

SharQ Bite: Elvya – Untold Stories

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

untold

Waan je in de wondere wereld van Elvya tijdens het beluisteren van de Untold Stories.

Zangeres Liesbeth heeft een langspeler gecreëerd met hulp van artiesten zoals Arjen Lucassen, Fieke van den Hurk en Ivar de Graaf. Een totale wereld ontstond hieruit waardoor een prachtig verhaal verteld kon worden. Je wordt direct meegenomen en betoverd door de klanken in de intro die opbouwt naar “Nature”. Rustige klanken, dromerig en zwevend ga je mee in het geluid. Het gebruik van de klassieke instrumenten in “Lavor mi Gente” zorgt ervoor de sfeer telkens weer juist is. Verwacht geen scherpe of harde tonen maar alles zoals als de natuur in balans.

De fijne klanken klinken voort en met het korte maar zeer mooie “Socopelli” & “Kardizam” begrijp je weer waarom deze dame het muziek maken snapt. Als je dit samen weet te brengen en in minder dan twee minuten kan later horen waartoe je in staat bent heb je een goed voor elkaar. Tevens wel een beetje opgelucht dat de onverstaanbare woorden achter ons liggen. “Remember” laat je weer verstaanbaar dromen. Heerlijke mix tussen de vocaliste en de strijkers. Toegankelijker dan dit wordt het album ook niet wat niet vervelend is want je mag best wat moeite doen voor mooie muziek op je te laten inwerken.

Het gemak waarmee de plaat weerklinkt zorgt ervoor dat het een echte luisterplaat is welke op een najaars avond aan het kampvuur beluisterd kan worden. De klanken laten je dromen, betoveren je en productie is van zeer hoge kwaliteit. Het album is zeker niet voor iedereen geschikt maar voor de dromers onder ons, de plaat is vanaf vandaag te downloaden en vanaf 19 sept op disc verkrijgbaar.

Previous post

SharQ Bite: S.O.C (Straight Outta Control) EP

Next post

Promotion: Breda Barst 2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.