SharQ Bite

SharQ Bite: Forever in Combat – Divide To Unite

14231996_1041322135986534_3296130797890525240_oEerder dit jaar schreef ik over de eerste EP van Forever in Combat, nu een half jaar later, verschijnt hun full length album Divide To Unite. De Not Alone EP begon met de titeltrack, die nu na een kort intro ook vooraan de plaat staat. “Home” is dus de eerste “nieuwe” track van de plaat en gaat door in eenzelfde gevoel maar daardoor ook meteen in diezelfde sleur als zijn voorganger. Beetje jammer dat er in dit half jaar niet direct een knaller is ontstaan met een nieuwe vibe erin. Althans, niet zo vroeg op het album.

Met “Inner Demons” lijkt hier een stuk verbetering in the komen want Timo en Justin laten hierin veel meer los en vliegen de sterke vocalen je om de oren. Grunts en clean volgen elkaar snel op en vloeien in elkaar over waar nodig. Het nummer zou een goed uithang bord kunnen zijn voor deze plaat. Toch is er gekozen om de afsluiter van de plaat, Divided, tot single te bombarderen. “Lights” hoorde we al in Maart, “Prove Your Worth” daarentegen nog niet, die als intro “United” mee krijgt. Door deze samensmelting krijgt het nummer een extra lading en kracht mee. De band laat na een stroeve start dus in twee nummers al horen dat ze klaar zijn voor het betere en grotere werk. De elektronische klanken in samenhang met de gitaren maar nog meer met de vocalen maakt het bandje niet twaalf in een dozijn.

“Waves” en “Remember” zijn een stuk rustiger en vullen het geheel prima op, waartussen nog “Lucid Dreams” komt een feature met Denis Stoff. De plaat is vanaf 30 september verkrijgbaar via Apple Music of fysiek bij Forever in Combat’s Big Cartel.

Previous post

SharQ Bite: Light Years – Lite Years (Acoustic)

Next post

Persbericht: Myles Sanko // Just Being Me Tour // Autumn 2016

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.