SharQ Bite

SharQ Bite: From Ashes to New – Day One

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Album Artwork FATN_Day_One_1500x1500 (1)From Ashes To New is een band uit Lancaster (USA), het zestal lanceerde gisteren hun eerste album. Na twee ep’s was het tijd om een langspeler te maken, met elf nummer, ze zetten een grote stap naar een groter publiek hiermee. De band weet met “Day One”, zoals het album heet, de traditie van bands zoals Linkin Park en Hollywood Undead voort te zetten. De mix tussen metal riffs, stevige rock sounds en sterke hiphop lyrics. Met twee zangers wordt ook de kracht bijgezet om stand te houden tussen al het muzikaal geweld.

Dit wordt meteen duidelijk gemaakt door de band in openingstrack “Land of Make Believe”, het nummer is strak, duidelijk en laat zien wat deze band wilt neerzetten. De wisselwerking tussen de zangers heeft wel wat weg van Amaranthe, de cleans en screams verdeeld. Hierdoor wordt het nummer pakkend en met een stevige sound radio ready.
Wie een divers album verwacht komt wellicht van een koude kermis thuis, want het gehele album gaat op deze manier door. Raps volgen screams op en de metalriffs met breakdowns en elektronische sounds.
Niks mis mee, want nummers zoals Shadows en Downfall zijn heerlijk door deze afwisseling. Het nummer Breaking Down zou weleens hun “In The End” kunnen worden, het nummer ademt hetzelfde gevoel namelijk.

Of de huidige generatie klaar is voor een back to the ‘00’s is afwachten, ik wel! Dit genre is de afgelopen jaren op een kleinere schaal doorgegaan wat erg zonde is. Tijd voor een nieuwe generatie, tijd om opgepakt te worden door het grotere publiek.

De plaat is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

SharQ Bite: Dyscordia - Words in Ruin

Next post

SharQ Bite: Marta Ren & The Roovelvets - Stop Look Listen

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.