SharQ Bite

SharQ Bite: Harbour of Souls – Mountain of Fire EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

HOSVier hardrock nummers op de eerste EP van de Zeelandse band Harbour of Souls. De titeltrack ervan is Mountain of Fire en daar begint de vijfkoppige band dan ook maar meteen mee. Typische heavy metal klanken komen je tegemoet en ook de zang is zoals je het zou verwachten. Knallen doet de band direct vanaf het begin dan ook goed.

Rake drumklappen en schreeuwende gitaren zijn natuurlijk een must-have voor deze muziekstijl en daar ontbreekt het dan ook zeer zeker niet aan. De intro van “In For The Night” klinkt en de zanger voegt zich pas later erbij aan. Overtuigen doet het me niet maar dat dit sfeer brengt in een concertzaal staat vast. Moet iets uitblinken om goed te zijn, nee toch.

Nou dan voldoet deze band zeker. Want ook als “Set The Children Free” start met een toffe opbouw dat iedere muzikant in een paar tellen zich erbij voegt is leuk om te horen. Met fijne gitaarriffjes is het nummer lekker om te luisteren.

“Safe” sluit de EP, welke de band onder eigen beheer reeds heeft uitgebracht, af. Drum, gitaren en bas openen zoals eerder al hoorbaar ook deze track. Een vaste opbouw die al eerder hoorbaar was waarna de zang zich eroverheen gooit. De rauwe stem blijft zeer steady en mag voor mij wel wat meer power erbij zetten om zich aan het front te staan.

Heavy/Classic metal liefhebbers zullen de plaat zeker fijn vinden, hij is vanaf nu te beluisteren op Apple Music.

Facebook

Previous post

Review: One Wonders - Heart over Mind

Next post

SharQ Bite: Huntress - Static

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.