SharQ Bite

SharQ Bite: Harteveld – Haat/Liefde

Tekst: Sharik “MCSharQ”

harteveldTouren door het land met zijn maat Johan Fretz trok dit multi talent langs de Nederlandse theaterzalen. Nu is het tijd voor een eigen werk, waar Marcel laat horen dat hij zowel tekstueel als muzikaal een aanwinst is voor de (klein)kunst in ons land.

Zijn eigen plaat ,met de titel Haat/Liefde is een tegenstrijd welke het hele album door vloeit en voelbaar is vanaf het eerste nummer. Het ene nummer vrolijk en vol passie en de ander is de passie omgezet naar verlangen met de juiste bewoordingen die ik vaak niet kan vinden.

“Koud hart” maakt hier dus het begin mee en laat zien dat deze kunstenaar van het woord over alles heeft nagedacht. Eenvoud in de gitaarpartijen die juist kracht bijstaan van de tekst. De drums ter ondersteuning van het geheel. Vervolgt met “Niet van Jou” met zinnen die ik had moeten bedenken en juist toepasselijk waren in de afgelopen periode. Het is duidelijk merkbaar dat de zanger veel in zijn macht heeft. “Zwart Licht” en “Ik kom eraan” zijn (klein)kunstachtige nummers bevallen me wel terwijl de humoristische kant in “Weet ik veel” ook aan bod komt.

“Tweesprong”, “Kapers op de Kust” en “Klein Liedje” laten zien dat er Marcel klaar is voor een volgende stap met als hoogtepunt “Hagenees in Amsterdam”.
Het album heb ik met veel plezier geluisterd, een prachtig werkje met maar liefst 14 tracks erop welke mede mogelijk gemaakt door een hoop crowdfunders.
Voor meer informatie check de website van Harteveld.
Voor foto’s van de show “Revolte” met Johan Fretz klik hier.

Previous post

Speedfest #10 pakt uit met ijzersterk programma:

Next post

SharQ Bite: District 97 - In Vaults

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.