SharQ Bite

SharQ Bite: Insatia – Phoenix Aflame

Voor de fans van Epica, Delain en Lacuna Coil schrijft het persbericht, nou laat dit alsjeblief dan niet superkut zijn! Jezelf in dit rijtje plaatsen schept natuurlijk verwachtingen. Insatia doet het gewoon even in aanloop van de release van “Phoenix Aflame” welke twee weken geleden het levenslicht zag.

De intro laat men nog even in afwachting, waarna de Amerikaans/Canadese band af trapt met “Act of Mercy”. Dat dit verre van op zijn minst twee van de drie bands lijkt is eigenlijk niet eens verbazend wekkend. Het is gewoon slecht. Niet enkel Zoë’s vocalen maar het geheel is echt niet om aan te horen.

Insatia roept daarbij ook nog eens een (aantal) middelmatige muzikanten op voor hulp waardoor sommige tracks nog ergens op lijken, maar van een dieptepunt naar iets beters is al snel gedaan natuurlijk. Dit geldt vooral voor de ballade “Not my God” waarin een duet met Apollo Papathansio (Firewind) nog een beetje hoop brengt, maar dat wordt al snel tenietgedaan.

Dat de band, ik moest het toch even opzoeken, bij reviews vaak al niet hoger komt dan een krappe onvoldoende zegt al veel.

Als je het album deze zomer niet hoort heb je niets gemist, het is een echt gevalletje “niets aan de hand, doorlopen”.

Previous post

SCHRIJF JE IN VOOR NU OF NOOIT 2017!

Next post

SharQ Bite: Skyway Avenue - Awaken

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.