SharQ Bite

SharQ Bite: Kadavar – Berlin

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

kadaverWie deze zomer heerlijk wilt genieten van pure rauwe rock van wereldklasse kan terecht bij Kadavar’s nieuwe plaat Berlin. Onder de vleugels van platenmaatschappij Nuclear Blast komen de heren met het nieuwe werk uit. De plaat is inmiddels verkrijgbaar bij de betere platenzaak of te beluisteren via iTunes Match.

De plaat trapt meteen goed af met “Lord of the Sky”, het is duidelijk dat deze band vernieuwd door ouwe klanken terug te brengen. Je waant je al snel in de jaren 70/80 waar dit genre een hoogtepunt beleefde. Rockend en rollend kom je bij tracks zoals “Last Livin Dinosaur” wat natuurlijk al een top titel is. Grauwe gitaren volgen onnavolgbare hammond klanken. Terwijl juist het rustigere “Thousand miles away from Home” luisterd als een LP met de kraakjes en oneffigheden als meesterlijke zet.

“Filthy Illusion” en “Pale Blue Eye” rock your socks off! Wat een puike klanken komen mijn gehoor binnen. Festivals en clubzalen zullen omver gespeeld worden en dan ben je pas op de helft! “Alle twaalf goed” zal ik het maar noemen want het volgt elkaar met gemak op en het smaakt even lekker!

De band staat aan de vooravond van maar liefst een twee maanden lange clubtour door Europa samen met de vrienden van The Shrine, Satan’s Satyrs en Horisont en zullen o.a ook Brussels en Amsterdam aandoen. Wil je de heren live zien, kansen genoeg dus!

Facebook

 

Previous post

SharQ Bite: Bullet for my Valentine

Next post

SharQ Bite: Tad Morose - St. Demonius

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.