SharQ Bite

SharQ Bite: Kingcrow – Eidos

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

*Thks to HLP*

16_1De zes heren van Kingcrow gaan al een geruime tijd mee weten inmiddels hun sterktes met gemak uit te voeren. Vocalist Diego heeft een eigen sound en weet hard met soft goed af te wisselen. Het conceptalbum Eidos neemt je mee door een tiental tracks met als basis keuzes, gevolgen en spijt. Gitaren klinken scherp en de tijd vliegt voorbij als je deze plaat beluisterd. Het klinkt zo onwijs sterk in kwaliteit en eind mix.

De Italiaanse band maakt zelf ook behoorlijk wat keuzes zo te horen want met een eigentijdse kleur aan de plaat te geven, met blazers, apartere drums en delen in a-capella is het een gevarieerde sound die ten gehoren wordt gebracht, een echte metal plaat maar dan anders.
“Fading Out” is er een sterk voorbeeld met akoestische gitaren terwijl even later “On the Barren Ground” stevig door gegaan word met metal klanken en sterke riffs.

Het album kent maar tien nummers maar er wordt niet zuinig aan gedaan want het telt bij elkaar een uur, nummers van zeven of acht minuten zijn geen uitzondering. Een sterke uitwerking stuk voor stuk tot resultaat. De band tourde al regelmatig door Europa (en ook Nederland werd niet  vergeten), hopelijk mag ik ze live een keer aanschouwen want als dit live zo gaat klinken is het een onderschatte band en verdienen ze zeker een groter podium!
De plaat is nu luisterbaar via de bekende wegen!

Website

Previous post

SharQ Bite: District 97 - In Vaults

Next post

SharQ Bite: Morglbl - Tea Time for Punks

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.