SharQ Bite

SharQ Bite: Lancer – Mastery

Op vrijdag 13 januari komt de nieuwe plaat van Lancer uit. De Zweden brengen dan Mastery naar buiten onder de vlag van Nuclear Blast. Het Duitse platenlabel heeft bands zoals Edguy en Avantasia onder hun hoede en in het verlengde daarvan valt Lancer.

Alweer het derde album trapt af met “Dead Rising Tower”, Isak direct zijn hoge uithalen mag laten horen, een typerend iets voor het genre. De power metal vult al snel je brein en met straffe riffs, dikke baslijnen en dubbele basdrums is dat ook wel aardig snel vol.
De band doet het nog even kort aan met “Future Millennia” en titeltrack “Mastery” voordat er daadwerkelijk alles uit de kast wordt getrokken.

Zodra “Victims of the Nile” afspeelt hoor je een episch verhaal dat je meeneemt. Iets waar de band erg sterk in is om je zeven en een halve minuut te blijven boeien.
Jammer dat die trend niet doorzet in “Freedom Azrael” en “World Unknown”, beide tracks zijn een makkelijke opvulling tegenover eerdergenoemde.

Terwijl “Widowmaker” ook kort is klinkt dit nummer toch aangenamer en beter geschikt als single voor het geheel. De wat meer gecompliceerdere riffpartijen en uptempo beat zorgen daarvoor. Als slot stuk tikt de band weer ruim de zeven en halve minuut aan, “Envy of the Gods” zegt als titel al genoeg. Wederom een episch verhaal dat verteld wordt door Lancer.

De band weet met deze plaat een volgende stap te zetten en Nuclear Blast zeker op zijn wenken te bedienen. Vanaf deze week gaan ze ook gezellig op tour met Hammerfall langs diverse Europese clubs, iets waarmee het album zeker bij de juiste doelgroep zal belanden.

Mastery is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij de betere platenzaak of te beluisteren op iTunes.

Previous post

Persbericht: The Hillbilly Moonshiners brengen ode aan Mumford and Sons

Next post

Promotions: Tyketto ft Danny Vaughn live in De Bosuil Weert

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.