SharQ Bite

SharQ Bite: Luca Turilli’s Rhapsody – Prometheus Symphonia Ignis Divinus

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

rhapsodyEen mondvol is de titel van Rhapsody’s nieuwe plaat wel, maar met een insane prachtige openingstrack “Nova Genesis” weet je weer waarom deze Italiaanse band al jaren een grootmacht is in de symfonische metal. Met prachtige koren en overweldigende orkest klanken overwinnen ze al snel de luisteraar. “Iel Cigno Nero” zet de toon voor het album waarna de rest snel opvolgt. Het is weer een ware opera geworden want de rozenkrans die volgt zingen de koren tegen elkaar en is de stem van frontman Alessandro Conti slechts een onderdeel. 

Dat deze band nog altijd bij Nuclear Blast onder contract staat is goed hoorbaar. Prachtig afgewerkte plaat met mooi artwork. “Anahata” begint als een sprookje dat zo gedraaid had kunnen worden in de Efteling tot de metal inkickt. Heerlijke afwisseling tussen het epische en de harde kant van de band. In “Prometheus” worden alle registers open getrokken en is het nummer zeer bombastisch en overweldigend. Wie de plaat luistert kan dit het beste even rustig aan doen, liefste op vinyl natuurlijk met goede hoofdtelefoon voor het maximale luistergenot.
Als afsluiter, hoe kon het ook anders, is er gekozen voor een megatrack. Achttien minuten tellende “Of Michael The Archangel And Lucifer’s Fall Part II: Codex Nemesis”. Een compleet verhaal zoals alleen Luca dat kan. Je wordt meegenomen op reis en niet meer los gelaten. 

Het album is vanaf nu verkrijgbaar in de betere platenzaak (op vinyl natuurlijk!) en iTunes.
Website
Facebook

Previous post

Festival: Jera on Air 2015 Dag 2 Ysselsteyn

Next post

Review: Breaking Benjamin - Dark Before Dawn

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.