SharQ Bite

SharQ Bite: Madame Mayhem – Now You Know

13776001_1405676082792566_1141595910355421275_nEind deze maand verschijnt de langspeler van Madame Mayhem, “Now You Know”, een, zoals je al verwacht, female fronted rockplaat. De band tourde dit jaar onder andere met Doro en Mushroomhead. Haar band bestaat uit gevestigde namen uit de muziekindustrie zoals Ray Luzier (KoRn), Ron Thal (Guns N’ Roses) en Russ Parrish (Steel Panther).
Hierdoor staat de plaat als een huis en is er geen speld tussen te krijgen of het wel of geen goed album is geworden. Muzikaal staat het fier overeind.

Wie van de rustigere rock sound houdt en wellicht in het duistere straatje zoekt naar toppers zal deze zomer zeker uitkomen bij deze plaat.

“Monster” en “Perfect Nightmare” openen de plaat, haar sound gaat niet tot de diepste donkere kanten van het genre. Haar eigen vocalen lijken zelfs soms luchtig te klinken in de diepe en zware volle klanken van de band. Stevige nummers zoals “Something Better” en “Under the Microsope” worden afgewisseld door bijna opgewekte klanken van “Better Days” en “Witchcraft”

Knaller op de plaat is toch wel “After 2 AM” te noemen, door pakkende en scherpe klanken is het nummer aanstekelijk en zou voor nieuw publiek een aanknopingspunt kunnen zijn om deze band een kans te geven.

Voor mij mocht het album nog een tandje heviger en steviger, wat minder synthesizers en wat meer focus op al die mooie gitaarklanken die al voorbijkomen.

De plaat is vanaf 26 augustus verkrijgbaar via de bekende wegen.

Previous post

SharQ Bite: Novatia - Reflection of Thoughts

Next post

SharQ Bite: Skyward - Skyward

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.