SharQ Bite

SharQ Bite: Marta Ren & The Roovelvets – Stop Look Listen

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

MartaPortraitBanner300Je titel is Stop Look Listen, maar je openingstrack draagt de naam Don’t Look… Nou ja, dan luister ik maar naar deze nieuwe plaat zonder te kijken. Marta Ren & The Roovelvets maken heerlijke swing muziek met een ruig randje a la Amy Winehouse, van haar muziek hield ik totaal niet maar deze plaat pakt me meteen. De retro sound weerklinkt direct als de plaat begint met een klassieke radiostem die verteld over het vinyl dat opgezet wordt en met bijpassende old fashion albumhoes is het plaatje nu al compleet. 

De stem van deze soulfull zangeres is heerlijke catchy en met een strak ritme band achter haar en backingvocalisten een overvolle sound. “Release Me” ook nog eens met de blazers erbij en het jazzy avondje is compleet. En zo volgt “I’m not your regular Woman” al snel zijn voorganger op. De plaat wisselt zijn uptempo nummers af met slow jazzy tracks waardoor het zeer interessant blijft om naar te luisteren. Zo is het blues achtige “Smiling Faces” heerlijk kalm en kabelt het rustig voort. 

“It’s Today” is dan weer lekker uptempo en pakt de sound van de plaat weer lekker op. Niets ontbreekt eraan en met een solo voor de blazers wordt het nummer uitgeblazen. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen zal zeker “Let’s talk about the kids” zeker aanslaan, Marta zet nog even vol aan zo richting het einde en laat horen dat haar stem uitzonderlijk is. 

De plaat is vanaf heden verkrijgbaar en is een echte aanrader voor de retrosound liefhebbers. Zelfs op mp3 luistert het weg als een reguliere vinylplaat, incl. het heerlijke gekraak. Koop de plaat nu bij de betere platenzaak.

Previous post

SharQ Bite: From Ashes to New - Day One

Next post

Review: The Cool Quest - Pulsar EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.