SharQ Bite

SharQ Bite: Novelists – Souvenirs

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Novelists - Souvenirs - Artwork

Bij platenmaatschappij Nuclear Blast weten ze wel hoe ze moeten knallen. Zo is hier namelijk de debuutplaat van Novelists getiteld “Souvenirs”. Met een bomvolle tour momenteel achter de rug en nog enkele UK shows te gaan is er een flinke promotieronde geweest voor de plaat die 6 november het licht gaat zien. Het publiek heeft dus al lekker de smaak te pakken en is klaar voor de langspeler.

Met de single “Gravity” werd al sterke video mee gelanceerd, al is het nummer niet geheel representatief voor de gehele plaat. De lekkere afwisseling tussen clean vocals en de grunts zijn dan wel heerlijk maar komen zeker niet elke track zo krachtig terug. Het is zeker een plus punt voor de heren dat deze wisselwerking zo goed loopt want in tracks zoals “Ouroboros” klinkt het echt ijzersterk.

Twaalf nummers lang laat de band uit Parijs horen, ondanks dat het jonge honden zijn, weten zich meteen een plek te geven in de top van de metalcore/progressive metal.
Gisteren bracht de band in aanloop van de nieuwe plaat ook hun nieuwste single uit, “Echoes”. Deze is nu al te beluisteren op Apple Music. Toffe eraan is dat de clip niet groots uitpakt maar juist een intieme setting presenteerd, iets wat de diversiteit van de band goed belicht.

De band heeft helaas nog niet bekend gemaakt wat er allemaal in 2016 staat te gebeuren maar met deze debuutplaat in handen zullen er vele deuren opengaan!
Hopelijk, voor mij, komen ze naar festivals zoals Jera on Air maar ook Paaspop zou aardig passen voor ze.

Previous post

Persbericht: Tijdschema Epic Metal Fest bekend!

Next post

Review: Draconian - Sovran

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.