SharQ Bite

SharQ Bite: Oddland – Origins

14361294_10154091239126919_1507833383281319690_oFinse Prog Metal van Oddland. En dat laten ze je horen ook want “Origin” is een kneiter van een plaat. Direct wordt je opgenomen door de diepe en donkere klanken van “Esotericsm”.

De band bestaat al sinds 2002 maar bracht in de eerste full length album pas uit in 2012, tijd is er genomen om alles goed op zijn plek neer te leggen en dat weerklinkt ook in de tweede plaat, “Origin”.

Vocalist Sakari Ojanen, bassist Joni Palmroth, drummer Ville Viitanen en Jusse Poikonen op de gitaar vinden elkaar moeiteloos in ieder nummer en geven elkaar de ruimte om elk instrument of toon raak te laten wezen. Hierdoor hoor je raken tikken op “Thanatos” en is de frontman even stil. De nummers worden hierdoor soms wat langer maar dat is niets vreemd in het genre.

Zo luisteren ook “Penumbra” en “Untrue” lekker weg op de achtergrond. Waar “Hidden” juist meer details kent in het fijnere werk en dus een luisterend oor belangrijk is. “Skylines” begint gewaagd met diepe klanken en vreemde wezens, lekker zo hoor, beetje spacen en alles op je af laten komen. Afsluiters “Faraway” en “Will” luisteren als stevige rock tracks weg met een beetje Prog eraan toegevoegd maar daardoor juist zeer smakelijke combinatie.

In mijn vriendenlijst van Facebook vindt pas 1 iemand deze band leuk, tijd om daar verandering in te gaan brengen! Geef de boys een like!
De plaat is natuurlijk de beluisteren op Apple Music of verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

Persbericht: The Dutch Queen Tribute brengt ode aan Freddie Mercury in Grenswerk

Next post

Persbericht: Stone Circle Crowdfunding campaign announcement for new EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.