SharQ Bite

SharQ Bite: Roxxcalibur – Gems Of The NWOBHM

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

LY_ROXXCALIBUR_3_CD_Cover_05Okt2015.inddRoxxcalibur, wat een naam, maar schijnbaar toch alweer toe aan hun derde album. In de pres omschrijving staat overal NWOBHM, geen idee wat het betekende maar daar hebben we gelukkig google voor. Een coverband die NWOBHM laat weerklinken, het moet toch niet gekker worden in deze wereld. Dertien tracks lang oude klassiekers uit de put halen, afstoffen en een nieuw glimmend rock laagje overheen leggen. Het is een keuze die niet bij mij zou zijn opgekomen, zeker niet omdat ik geen enkele versie in de originele staat ken.

Bij de naam had ik nog verwacht een soort van tweede Rhapsody of Fire heten gaan horen maar dat is zodra de plaat begint dan ook meteen weg. “Why Don’t You Kill Me? Is de opener en ja nu kan ik de slechte grap maken dat het erg toepasselijk is want de muziek staat me meteen niet aan. Ik hou al niet van covers, laat staan coverbands (ja sommige uitgesloten) maar dit, nee. Gelukkig hou ik vertrouwen en zit de ruim 68 minuten duren plaat uit.

Hoogtepunten? Het einde… nee te makkelijk, want op de plaat staan toch wel een paar mooiklinkende nummers zoals “Paper Chaser”, een opgewekt vrolijk klinkend nummer met fijne gitaarsolo. Het rustige “(The Age of) Machine” lijkt wel op een Lucassen productie en “Panzer Division Destroyed” had met een hoop extra kracht zomaar een Sabaton nummer kunnen zijn.

De plaat is vorige week uitgekomen, geef het een try en let me know if you like it!
Facebook

Previous post

Persbericht: Paaspop 2016, de eerste namen...

Next post

SharQ Bite: Voodoo Circle - Whiskey Fingers

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.