SharQ Bite

SharQ Bite: SanQuin – Method for Madness

Aan de vooravond van kerst 2016 speelde SanQuin hun releaseparty voor de EP “Method for Madness”. Zes stevige rocknummers in de richting van Airbourne en AC/DC verwacht dus stevige gitaren en harde baslijnen. Met die informatie gooide ze de EP naar me toe. Tijd voor een rondje Youtube dan maar om de plaat te beluisteren.

Als eerste wil ik wel even vermelden, wat een f*cking goede cover! Credits naar diegene die dit artwork heeft verzorgd. Maar door naar de zes tracker want “The Bar” is open!
Een lyricsvideo vult mijn scherm, om jeuk van te krijgen, maar dat ligt aan mij. Het is “in” in 2016 om lyricsvideo ‘s uit te brengen.

Tom’s stem klinkt als een oude rocker wanneer zijn teksten je gehoor bereiken. Door met een snellere track, “Billy the Badass”, een mix van punk gevoelens met die herkenbare Australian Hard Rock. Korte krachtige nummers met duidelijke heldere teksten.
Welke bands hun voorbeelden zijn is wel goed te horen want als “Rebel City” weerklinkt heb je in eerste instantie niet het gevoel dat het om een stel Nederlanders gaat die deze band vormen. “Dog on the Loose” is een leuke opvulling maar steekt een beetje af door de speelduur van ruim vier en een halve minuut. Niet de meest krachtigste op de plaat.

“Roughen it Up” en “Rock n Roll soul” sluiten de EP af in stijl, waarbij laatstgenoemde weer een heerlijke track is zoals ik ze graag hoor. Een van de sterkhouders voor de band, wellicht ook live.

SanQuin’s “Method for Madness” is vanaf heden verkrijgbaar. Het advies voor de band lijkt, heel veel spelen in 2017. Deze plaat moet gewoon gehoord gaan worden door meer mensen en wellicht krijgt de band dan de wind mee. De liveshows staan namelijk al als een huis maar moeten echt meer mensen gaan bereiken.

Previous post

SharQ Bite: De B-Kant - De B-Kant

Next post

SharQ Bite: Rene SG - Hell Yeah!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.