SharQ Bite

SharQ Bite: Skyway Avenue – Awaken

Ruim ander halfjaar geleden schreef ik een review over Skyway Avenue, zij brachten met “Make it Real” hun eerste eigen langspeler uit met lekker pop- en rocknummers. Komende vrijdag komt er een vervolg hierop, drie nieuwe nummers en een cover, de Awaken EP.

“Chasing Butterflies” opent het geheel, een heerlijke highway track met een catchy sound. Door de toevoegingen in de achtergrond krijgt het een klassieke 70’s/80’s vibe. Of dit een beetje overdone is anno 2017, nee het is eigenlijk wel lekker om de klanken goed toegepast te horen door de nieuwe generatie. Enige minpuntje is dat de fijne vocalen van Rita na een ruime minuten verdwijnen en het restant enkel nog instrumentaal is. Voor een bridge is het fijn maar om zo naar het einde te werken een beetje “stoffig”. Het leven lijkt te ontstaan wanneer na veertig seconden het nummer “Walls” echt begint te werken. Een heerlijke ballade met de juiste ingrediënten.

Titeltrack van het album begint met eenzelfde aanpak, de intro die het geheel op gang brengt, de stem die zich eraan toevoegt en het nummer blijft groeien tot aan het eerste refrein. Een heerlijk luisterliedje maar ook een sterkhouder op de EP. Meer van dit soort nummers en het zal niet lang meer duren voordat de (grote) doorbraak klaar zal staan.
Muzikaal hoogtepuntje, zo hoor ik ze graag!

Als afsluiter staat er een grote inspiratiebron van de band op de EP. Mark Knopfler’s What it Is in een Skyway Avenue’s jasje.

Het is nog een paar nachtjes slapen maar vrijdag komt de EP uit die natuurlijk via de digitale wegen verkrijgbaar zal zijn.

Previous post

SharQ Bite: Insatia - Phoenix Aflame

Next post

Sharq Bite: Tape Five - Soiree Deluxe

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.