SharQ Bite

SharQ Bite: Soulfly – Archangel

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Soulfly - Archangel - ArtworkARE YOU READY? Dat is wat er bij me opkwam toen ik deze plaat voor mijn neus kreeg. Soulfly is een instituut voor de metal wereld al sinds jaar en dag. De band heeft niets meer te bewijzen en zijn een voorbeeld voor vele nieuwe opkomende bands. Max en zijn mannen weten hoe een plaat van begin tot eind ijzersterk neer te zetten en laten het maken van een snoeiharde metal plaat gemakkelijk klinken.
Tien nieuwe nummers voor de fans, nog geen veertig minuten helemaal los gaan. “We Sold Our Souls to Metal” trapt de plaat mee af, een toepassende titel voor de nieuwe plaat “Archangel”. Dikke basstonen, insane sterke grunts van de frontman, stevige gitaren en raken klappen van de drummer Zyon. De plaat is gewoon ijzersterk geworden met hoogtepunten die je oren vliegen.

“Sodomites” is daar een voorbeeld van, dit is waar de band goed in is en daar wordt niets aan veranderd. De kunde die de doorgewinterde band heeft is bijna absurt te noemen. Zelfs het catchy “Live Life Hard!” wordt met gemak uit hun mouw geschud. In snel tempo wordt er doorgegaan naar “Shamash”, de band houd dit tempo met gemak ook live vol.

De plaat komt midden augustus uit, iets te laat voor de gemiddelde festivalganger, maar een prima start voor de najaarstour waar de band met o.a Soilwork America zal intrekken. Wie ze deze zomer nog wilt zien kan terecht op vele Europese festivals waaronder De Lokerse Feesten! (waar ze met Epica staan).

Website

Previous post

Review: Lamb of God - V||: Sturm und Drang

Next post

Persbericht: Biesenrock vroegboekactie en crowdfunding

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.