SharQ Bite

SharQ Bite: Stereophonics – Keep the village Alive

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

stereoEen nieuw verhaal, een nieuwe tijd, een nieuwe plaat dat moeten de heren uit Wales gedacht hebben. De band maakte eerder al naam met platen zoals “Have a nice day” & “Maybe Tomorrow” maar braken nooit echt door in Nederland. Inmiddels zijn ze al aan hun negende plaat en is “Keep the village Alive” wederom een mooi werk met echte popnummers. 

Zo opent “C’est La Vie” en klinkt er n hoop vrolijkheid vanuit de band. Een hoog tempo van de drummer die door de rest van de band vloeiend gevolgd wordt. “White Lies” volgt waar juist de gitarist een hoog tempo heeft terwijl de drummer rustig het probeert op te voeren. Zo voelt het tempo lekker aan maar is de sound juist melancholisch. 

De zanger laat zijn ruwe stem uitblinken in “Song for the Summer” waar strijkers hem moeiteloos begeleiden. Deze diversiteit heeft de band al eerder laten klinken in eerder werk en het is een sterke toevoeging. Een echt popnummer volgt “Fight or Flight”. Nog altijd rustig maar het geeft je een gevoel dat je echt weg vliegt met een stel meeuwen op de achtergrond. 

Even iets anders, even het achterste van de tong laten zien in “My Hero”. De band haalt alles uit de kast met de zanger Kelly Jones voorop. Strijkers en de bandleden blenden ineen en het samenspel is virtuoos. Klein nummer “Into the World” is prachtig en blinkt zelfs na het vorige nummer uit. Afsluiten doet de band weer in een sneller tempo met “Mr and Mrs Smith”. 

Zo vliegen tien nummers moeiteloos voorbij en is ook deze plaat een toevoeging aan de collectie. Hij is vanaf heden te beluisteren op Apple Music met maar liefst zes bonus tracks. 

De band staat komende maand in 013 te Tilburg! Koop je tickets hier.

Website
Facebook

Previous post

SharQ Bite: Stratovarius - Eternal

Next post

Review: Crazy Cult Roadshow - EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.