SharQ Bite

SharQ Bite: Stratovarius – Eternal

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

stratoDe Finnen van Stratovarius lopen al sinds 1984 mee in de metalwereld en leveren de ene na de andere topproductie af. Zo is hier Eternal, de opvolger van Nemesis uit 2013. Met Timo Kotipelto aan het front kan er dan ook maar weinig misgaan op de plaat. Met slechts tien nummers weten ze bijna het uur vol te spelen. 

Zo trappen de heren af met “The Eternal Dream” en gaan meteen door waar ze op Nemesis waren gebleven. De Symfonische Powermetal weerklinkt, meteen bewijzen ze dat ze nog altijd tot de grootheden behoren. “Rise Above It” blinkt direct uit, met scherpe gitaarpartijen en koren vult het nummer zich snel op. Terwijl deze track uitgebalanceerd klinkt is het in “Freeding the Fire” juist totale chaos. De drukte tussen de verschillende instrumenten klinkt rommelig en maakt het nummer overvol. Hierdoor valt de zang ook een stuk terug en nemen de instrumenten de overhand. 

“Man in the Mirror” en “Fire in your Eyes” zijn de enige twee tracks op de langspeler die gemaakt zijn door Jens Johnsson. De nummers klinken niet echt heel anders al is het strakke drumwerk en gitaarspel dat wat meer naar achteren gezet is twee pluspunten. Als laatste nummer klinken prachtige koren als opener. Het nummer duurt elf minuten en is weer een episch werkje. In “The Lost Saga” laat de band zich van zijn beste kant zien. Iedereen mag soleren, zo komt de nieuwste plaat ten einde en is maar weer eens bewezen dat deze band nog altijd aan de top in hun genre staat. 

De plaat is nu verkrijgbaar via de betere platenzaak.

Website
Facebook

Previous post

Review: Leaves' Eyes - King of Kings

Next post

SharQ Bite: Stereophonics - Keep the village Alive

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.