SharQ Bite

SharQ Bite: Ten-Hut – Clean EP

De zomer is in aantocht zodra de klanken van Ten-Hut uit de speakers van mijn iMac komen. Vrolijke klanken weten mijn gehoor te bereiken, weet niet of ik daar meteen zelf ook vrolijk van kan worden maar dat je meegenomen wordt op een soort boottrip op zee is wel duidelijk. “Freshwater Crab” opent de EP Clean die op 10 februari het levenslicht tegemoet zal stromen. Het volgende nummer “Bara’Ah” klinkt Arabisch en is gebaseerd op een Palestijns gedicht staat te lezen op de infosheet. Het is ook het beste nummer op de EP. Het laat een sterke weerspiegeling horen van hun muzikale kunsten.

Met een goede mix van instrumenten en vocalen vloeit het album voort in “The More Crazy”. En More Crazy is het wel als je luistert op muzikaal vlak, beetje experimenteel maar wel lekker. De trompetten weten de track zo nu en dan lekker te onderbreken. Vocaal is het minder spannend maar dat wordt dus ruimschoots gecompenseerd. “Decaf”, even wat rustiger zou je verwachten maar niets is minder waar want we blazen meteen de track in. Gitaar solo, Trompet solo en een stevige baslijn is all you need.

Uptempo het geheel ook lekker afsluiten want met “Clean Cut” zijn we ook al aan het einde van deze vijftracker. De strand sound zou niet misplaatst staan op het Schollenpop festival. Juiste locatie met de juiste sound en vanuit Zaandam prima te bereizen.

Volgende week komt de EP uit en een week later spelen ze in de Amsterdamse Sugarfactory hun EP-release show.

Previous post

SharQ Bite: Crossfaith - Wipeout EP

Next post

Review: Susanna - Go Dig My Grave

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.