SharQ Bite

SharQ Bite: Thy Art is Murder – Dear Desolation

Of je even 39 minuten tijd hebt. Maar natuurlijk! Zet de nieuwe plaat op van Thy Art is Murder and you better be ready! Geen spaan wordt heel gelaten vanaf de eerste nooit op dit album.
Met “Slaves Beyond Death” klinken er meteen herkenbare klanken door je speakers. De heren uit Australië onderstaan hun vak en ze weten hun publiek, geen ondermaats werk mogelijk dus klinkt het ook meteen goed.

Het openingsnummer biedt ruimte om alles even goed in je op te nemen en uit je plaat te gaan. Strakke slagen op de drum zorgen voor een hoog tempo die moeiteloos overgaat in “The Son of Misery”. CJ zorgt met zijn scherpe vocalen voor een fijne invulling tussen het muzikale geweld. Het is alsof je overspoeld wordt door the force, met een straffe riff wordt je gedwongen om je hoofd mee te bewegen. Stilstaan is geen optie.

Of je nu “Puppet Master” of “The Skin of The Serpent” opzet, het laat maar weer eens horen hoe stabiel de band is over het gehele album heen. Geen enkel moment wordt er verzaakt.
Afsluiter van het geheel is de track “The Final Curtain”. De hoeken worden weer even opgezocht en nog een keer vol vermogen tegen aan gezet, kijken of ze iets kunnen opschuiven. Maar desondanks blijft de band nog wel netjes binnen de lijntjes kleuren.

Het album komt 18 augustus uit op het Nuclear Blast label en is nu te pre-orderen bij de betere platenzaak of online natuurlijk al.

Previous post

Review: Sticks & Rico - IZM

Next post

Persbericht: EPICA (NL) winnaar nationale wedstrijd ‘Metropole Orkest met…’

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.