SharQ Bite

SharQ Bite: Vly – I/Time

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

vlyNog meer klanken waar ik normaliter weinig naar luister, Vly. Een melodische postrock sound. I/Time is het debuutalbum waarmee de band hun voetprint zal gaan zetten komende periode. De plaat is vanaf vrijdag al verkrijgbaar maar zal zeker tijd nodig hebben om te gaan groeien bij de meeste mensen. Vocalist Keith, gitarist Karl, toetseniste Elisa, bassist Chris en drummer Matthias vormen samen deze nieuwe band. Allen zijn niet onbekend met de muziekwereld en na diverse bands en projecten hebben ze nu samen een nieuwe weg gevonden.

Een bijzondere band met een bijzondere klank, dat is direct hoorbaar. De bandleden komen uit verschillende landen en zonden elkaar de vernieuwde stukken elkaar steeds toe. Niet bij elkaar in een studio zorgde ervoor dat deze diverse culturen elkaar vinden in de sound. Of je nu “Circles”, de openingstrack, of juist “Headache” beluisterd je blijft het horen dat dit een unieke totstandkoming is geweest. Een gruizige filter zorgt dat de stem sferisch klinkt en je meeneemt op de golven.

Een van de fijnste tracks op het album is “Silver Beaches” waar een wat meer uptempo klinkt met een heerlijke zanglijn. Doordat sommige tracks wat groter klinken en andere juist veel meer timide is het verschil aangenaam. De diversiteit straalt het dan ook uit en het vijftal weet het tot een unieke luisterervaring te maken.

Neem een van je vrije avonden de tijd om deze luisterplaat eens goed tot je te laten doordringen, het is maar een uurtje. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Website
Facebook

Previous post

Review: Crazy Cult Roadshow - EP

Next post

SharQ Bite: Mistral - Tales of Trephine and Theosophy

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.