SharQ Bite

SharQ Bite: W.A.S.P – Golgotha

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

waspW.A.S.P is een begrip in de (glam)rockwereld natuurlijk, de heren draaien al sinds 1982, nog voor mijn geboorte, mee! Van het drietal is enkel frontman Steven nog over van de originele formatie, live worden ze bijgestaan door Patrick Johansson op de drum nadat Mike Dupke zijn afscheid aankondigde eerder dit jaar. Met meer dan veertien albums op hun naam is het tijd voor een langverwachte opvolger van “Babylon”, zie hier Golgotha. Een album met maar negen nummers die samen toch lekker vijfenvijftig minuten volspelen.

De nummers zijn stuk voor stuk klassiekers te noemen terwijl de plaat pas morgen uit gaat komen. De zang is zoals je hem al jaren kent en staat als een huis. Wellicht dat dit ook de beste bewoording is voor het gehele album, het staat als een huis. De tracks zijn heerlijk afwisselend, zijn zeer strak ingespeeld en met de diversiteit in klank en kleur een heerlijke plaat om naar te luisteren. De band is en blijft een echte sensatie, maar vooral live.

Wie deze plaat thuis beluisterd merkt meteen dat deze stadiumrock toch echt het beste op een podium gaat werken.

De negen nummers hebben een klassieke toon en het is iets wat we in eren moeten houden want er zijn maar weinig jonge bands die deze sound nog weten over te brengen, beste voorbeeld is dan nog wel de Zweedse band H.E.A.T.

Golgotha is vanaf morgen verkrijgbaar en wordt onder de vlag van Napalm de wereld in gezet.

Website
Facebook

Previous post

SharQ Bite: Trivium - Silence in the Snow

Next post

Promo: Nightwish Euro tour 2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.