SharQ Bite

SharQ Bite: Walking Horizon – The Alchemist

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

WHNog meer werk uit België, ditmaal van de band Walking Horizon. Wie snoeiharde metal verwacht, helaas. Wat wel? Tja, zij noemen het zelf Alternative Rock/Metal. Met een experimentele elektronische sound is de mix op The Alchemist heerlijk. Geheel vernieuwend is het niet maar lekker is het wel. Om een beetje een hokje te maken is het tussen Pendulum en Enter Shikari vast wel ergens passend. De titel van de plaat is dan ook zeer passend.

“Conversion” is een echte opener en vloeit eenvoudig in “Alkahest”. Beide nummers vliegen voorbij en pas bij “Inside Our Souls” ben je weer een beetje terug op aarde, dit terwijl er dan al een dikke elf minuten gepasseerd zijn. “Through My Words” is ziekelijk goed, het nummer duurt slechts vijfentwintig minuten en laat je vele kanten zien van de band, met grunts, dikke beats, gitaarsolo’s en elektronische sounds. Het nummer moet je dus wel even voor gaan zitten maar dat geeft niet. Iets wat in tegenstrijd is met het volgende nummer want “Rebirth ft JVA” is juist zeer toegankelijk en is door de raps weer een beetje a la Linkin Park.

De band blijft je verbazen want na de raps, de ruwheid, het magistrale is het nu tijd voor “The Gift” een onwijs rustig nummer als je het vergelijkt met de rest en toch past het. Zo is het al tijd voor de laatste track “Time of Interest”. Nog een keer flink knallen op vol vermogen met de band.

The Alchemist EP is vanaf heden verkrijgbaar via Bandcamp of Apple Music.

Website

Previous post

SharQ Bite: 21 Octyane - 2.0

Next post

SharQ Bite: Orange Outlaw - Desert Wolf

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.