SharQ Bite

SharQ Bite: White Willow – Future Hopes

Mike de Coene van Hardlife Promotion: “Voor wie deze band niet kent gaat het een mooie ontdekkingsreis worden”. En dat werd het.

White Willow brengt de “Future Hopes” plaat uit op de laatste dag van deze maand. Nog even tijd dus om te wennen aan deze sound. De prachtige stem van vocaliste Sylvia Erichsen laat je in deze drukke tijden even tot rust en bedaren komen. Een artrock band worden ze genoemd, maar of dit nu de totale lading kan dekken vraag ik me af.

Direct is goed hoorbaar dat deze band iets speciaals op tafel kan leggen, het is buiten de lijntjes kleuren op een geheel ander niveau. De details zijn zo goed uitgewerkt, het voelt filmachtig aan, alsof je Lord of the Rings (kwa productie gezien), hoort. De fijnste kneepjes uit het vak worden samen geworven tot een geheel. Dat White Willow met vijf nummers de veertig minuten aan tikt is dan ook niet verbazend. De titeltrack opent het geheel maar daarna volgt het timide “Silver and Gold” met fijne gitaarklanken van Jacob. Space achtig, Ayreon achtig, klinkt “In Dim Days”. Er wordt flink wat tijd genomen om alle klanken op hun plek te laten vallen waardoor de track elf minuten duurt, niet eens de langste track op de plaat.

“Ingewikkelder” klinkt “Where There Was Sea There is Abyss”, terwijl “A Scarred View” juist de eenvoudig in klank, toon en lyrics laat wederkeren in de langste track van de plaat.

Wat een knap totaal werk is “Future Hopes” geworden. Meer worden zijn er niet voor, behalve dat je deze plaat echt even een kans moet gaan geven!

Previous post

Persbericht: Jubileumshow in Proeflokaal Goesting Hallo Venray viert een feestje in Venray!

Next post

Persbericht: The Dirty Denims verspillen geen tijd met nieuwe single ‘Don’t Waste My Time’

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.