SharQ Bite

SharQ Bite: Witchcraft – Nucleus

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

wcNuclear Blast gaat ook in 2016 heerlijk van start, diverse metal platen liggen op de plank om uitgebracht te worden maar het metal label is natuurlijk veel breder dan dat. Zo komt ook Witchcraft uit, een stevige doomish achtige rockband die met een donkerdere toon een sterk album af levert op 15 januari. Voor de liefhebbers van gitaargeweld zit bij deze release aan het juiste adres. De band is alweer toe aan hun vijfde album Nucleus.

De vernieuwende sound komt mede door een nieuwe line up bij de bandleden. Magnus is nog altijd de frontman als vocalist en gitarist, Tobias Anger bespeeld nu de bass en Rage Winderberg op drums maakt het drietal compleet. De sounds en line up doet me wat denken aan een album dat ik al eerder onder de loep nam van Kamchatka. Een ruwe en rauwe gitaarrock of de nummers nu slechts twee en een halve minuut duren of ruim over het kwartier. De band staat als een huis en weet een diversiteit erin te mixen waar vele van zullen smullen. Titeltrack Nucleus is iets korter dan het kwartier maar neemt je echt mee op reis. Voor een meer catchy en radiotrack is The Obsessed of To Tranced Bitterness beter van toepassing.

Het album doet voor mij weinig maar kan me voorstellen dat er vele liefhebbers zijn van dit genre. Het album komt over twee weekjes uit, dus sla je slag.

Previous post

Review: Avantasia - Ghostlights

Next post

Interview: Charlotte Wessels - Phantasma

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.