SharQ Bite

SharQ Bite: Yellowcard – Yellowcard

14502871_10154764412339349_157783685832970298_n

Het einde is nabij voor pop punk band Yellowcard, na bijna achttienjaar te hebben bestaan over een tijdspannen van twintig is het tijd voor het laatste album en de laatste tour. Selftiteld album Yellowcard kwam eind vorige week uit en bevat tien heerlijke songs.

“Rest in Peace” opent het nummer, het thema van de gehele plaat. Een vertrek plaat zoals de Heideroosjes ook ooit maakte. Sean en zijn mannen slagen erin om nog een keer vol uit te gaan in tracks zoals “Got Yours” en “Empty Street” De heerlijke pop punk tracks knallen door je speakers maar de band weet ook het rustiger aan te doen in herkenbare ballades zoals “Leave A Light On” en “I’m A Wrecking Ball”. Waar eerstgenoemde nog gekenmerkt wordt door fijne vioolklanken is de tweede een semi akoestische track die er op zijn eigen manier weer sterk uit springt.

Eruit met een heel mooi nummer, een herinnering die tijdens de slot concerten nog lang zal bij blijven “Fields & Fences” is een prachtige combinatie van hun sterke kanten. Ryan’s stem is breekbaar maar de band staat hem stevig vast te houden. Het nummer straalt en steekt boven alles uit.

Een mooi einde, een goede plaat en nog een laatste run over de wereld.

De plaat Yellowcard is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak of digitaal bij Apple Music natuurlijk.

Previous post

Persbericht: Groots David Bowie eerbetoon in Grenswerk

Next post

Persbericht: Legendarische punkband The Toy Dolls naar Grenswerk

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.