Persbericht

30 JAAR HEIDEROOSJES MET TWEE CONCERTEN

JUBILEUMSHOWS IN AMSTERDAM EN BRUSSEL

In 2019 is het precies dertig jaar geleden dat punkrockband Heideroosjes opgericht werd. Daarom keert de band, zeven jaar na hun laatste optreden, terug voor twee jubileumshows: één concert in de Amsterdamse Melkweg (zaterdag 26 januari) en één in AB te Brussel (zaterdag 2 februari). Dit werd zojuist bekend gemaakt door Michiel Veenstra op NPO 3FM. “Behalve het jubileum hebben we ook gewoon zin om weer eens samen te spelen”, verklaart zanger/gitarist Marco Roelofs. In 2012 stopte het viertal met touren, na een carrière van tien albums en bijna 1500 concerten in Europa, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Japan. De voorverkoop van de twee jubileumconcerten begint aanstaande zaterdag 29 september om 10.00 uur, via de zalen.


De samenstelling van de Heideroosjes is altijd ongewijzigd gebleven en zal ook bij de komende jubileumconcerten hetzelfde zijn. “Na de laatste show in september 2012 hebben we elkaar nauwelijks gezien. Die afstand was nodig. We hadden vanaf onze pubertijd fulltime met elkaar in een bus gezeten”. Drie bandleden stopten met het maken van muziek. Alleen Marco Roelofs is altijd actief gebleven als artiest. Hij schreef een boek, maakte twee avondvullende theatervoorstellingen en bracht een album uit met een nieuw project genaamd STAVAST. Ook presenteerde hij de Nederlandse versie van het TV-programma Ink Master (SPIKE TV).

Het voorprogramma wordt in Melkweg verzorgd door de Limburgse band Afterpartees en in Brussel warmt de Vlaams/Nederlandse punkband MARCH de zaal op.

Previous post

Live in Limburg #5: DVERS Special

Next post

George Dylan - Only Me (SharQ Sessions Live #1)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.