Reviews

Review: Iron Mask – Diabolica

band_photoBelgische melodische power metal, volgens mij hoor ik dat niet heel vaak voorbijkomen, al zag ik de band Iron Mask al eerder dit jaar optreden in de 013 te Tilburg. Maar nu komt het album Diabolica dan echt uit onder de vlag van AFM-records, met nieuwe vocalist Diego Valdez als frontman. Het proces ging dus erg snel na de tour in Januari, waarin Dushan Petrossi (gitarist) het hele schrijfproces voor zijn rekening nam.

coverZevenenzeventig minuten of epische melodische klanken schrijf de infowijzer, nou dat is meteen zeker te horen als “Oliver Twist” wordt ingezet. De nummers zijn goed uitgewerkt en klinken niet overdone of ouderwets. Het is meteen aanpoten als “I Don’t Forget I Don’t Forgive”. Een heerlijk uptempo nummer welke live lekker mee geschreeuwd kan worden. De snelheid wordt overgedragen in “Doctor Faust” en “Galileo” waardoor de nummers diezelfde vibe kunnen vasthouden. Prima start van het album. Wanner “March 666” ingezet wordt klinkt de titel dan wel stoer maar het slaat op cd nog niet over, wellicht is daar een live act bij nodig. Maar met z’n machtige titel mag er meer power in zitten in plaats van een paar softe klappen op het drumstel. Gelukkig gaat het tempo er weer in komen wanner “All for Metal” ingezet wordt. Dit klinkt een stuk fijner in het gehoor en een stuk frisser, met vrolijke gitaarsolo aan toe!

Titelsong “Diablolica” komt ook zeer goed uit de verf, merkbaar is wie de tracks geschreven heeft want er wordt goed de tijd genomen voor wederom een gitaarsolo. “The First and Ther Last” klinkt anders dan de voorgaande tracks, meer glamrock met, wederom, een solo voor de gitaar. Tijd voor de epische tracks verwacht ik zo bij titels als “Ararat” en “Cursed in the Devils Mill”, beide langere nummers van zeven en veertien minuten en ze staan hun mannetje hoor. Beide stevig ingezet met rust en ruimte voor precisie. Hierdoor komen de twee tracks nog beter tot hun recht!

De plaat zal vanaf 30 september verkrijgbaar zijn op Apple Music of in de betere platenzaak. Geef het vooral een kans en wie weet valt het wel in de smaak!

Previous post

Persbericht: Laat je verrassen door ‘Chapter One’ van KUMA (IT)

Next post

Persbericht: VENICE met bijzondere show naar Roepaen in Ottersum

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.