Reviews

Cradle of Filth – Cryptoriana: The Seductiveness Of Decay

Cradle of Filth is een ouwe rot in het vak. Zij waren, toen ik vijftien jaar oud was en de metal begon te ontdekken, een van de eerste bands die ik luisterde en ik werd meteen verliefd op de gothic sound die zij met zich meebrengen.  Op 22 september 2017 brengen de Engelsen hun twaalfde album uit: “Cryptoriana: The Seductiveness Of Decay”. De cover van dit album is nog steeds herkenbaar Cradle of Filth, maar geldt dat ook voor de muziek?

De intro, ‘Exquisite Torments Await’, klinkt als een soundtrack voor een horrorfilm. Heerlijk donker en bombastisch. De herkenbare stem van Dani Filth komt je tegemoet en meteen voel ik mij weer vijftien. Ja, dit is Cradle of Filth! En ja, dit smaakt naar meer!

‘Heartbreak and Seance’ komt door je speakers knallen, met de screams van Dani Filth en de harde gitaarriffs zo naar je oor. Niet voor niets hebben ze dit nummer als eerste single uitgebracht, met bijbehorende videoclip. Het zet de toon voor wat nog komen gaat!
Wie al langer bekend is met Cradle of Filth, weet ook dat ze graag gebruik maken van orkesten en hier en daar een vrouwelijk stemgeluid. Ook dit is aanwezig op Cryptoriana: The Seductiveness Of Decay”, perfect in balans zodat het niet te bombastisch wordt.

‘You Will Know The Lion By His Claw’ is in augustus uitgebracht als tweede single. Ik snap de keuze voor dit nummer want het heeft alle ingrediënten: de screams en growls van Dani Filth, de gothic sound van weleer en het is herkenbaar als zijnde een nummer van Cradle of Filth. Afsluiter is ‘Dead And The Maiden’, net zo’n herkenbare song als zijn voorganger. Het zorgt er voor dat je nogmaals op die ‘play’ knop wilt drukken!

“Cryptoriana: The Seductiveness Of Decay” is absoluut een goed album als je de sound van Cradle of Filth kan waarderen. Ze zijn misschien niet meer zo in vorm als zo’n vijftien jaar geleden, voor mij blijven ze een goede band met een unieke sound. Ook dit album past zonder problemen in het rijtje van de eerder uitgebrachte albums; de sound, de cover en de titels van de nummers zijn op en top Cradle of Fitlh. Wil je ze live zien? Dat kan, op 1 februari 2018 in 013, Tilburg.

Vanaf vrijdag 22 september 2017  is “Cryptoriana: The Seductiveness Of Decay” nu te koop en in de betere platenzaak.

Previous post

Persbericht: De Dijk is uitverkocht, wat nu?

Next post

Persbericht: Voormalig Guns N’ Roses gitarist Bumblefoot naar Heerlen

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.