Reviews

Review: CUDA – Cornwölf

Ze omschrijven zichzelf als luid, snel en smerig, net zoals de gelijknamige muscle car CUDA.

Na hun debuutplaat uit 2013 is veel gebeurd met de band, veel shows op gave plekken en een bandwisseling. Een nieuwe vocalist is bij de groep aangetreden om als Beast te werk te gaan op deze plaat. De EP Cornwölf heeft maar vijf tracks nodig om je uit je schoenen te blazen. De Limburgse CUDA cowpunk rechtstreeks je oren in.

Om je een beetje ademtijd te geven staat het “brave” “Duke John” als eerste op de plaat. Even lekker rustig inkomen met een prima track die je niet meteen zal overtuigen maar het is rustig opbouwen he mensen. Je moet eerst beetje zaaien voordat je kunt oogsten.
Met “Garbagetrucker” klinkt de band meteen een stuk meer zoals ik ze al vele malen heb mee mogen maken. De modder zit spontaan aan je schoenen zonder dat je op een veld buiten staat te beuken. Lekker uptempo, details door verschillende instrumenten toe te voegen aan het geheel en een door drukkende drum die je niet op adem laat komen.

Uitkijkend op de net gevallen sneeuw kan ik me voorstellen dat je in een “oude” truckerskroeg je opeens “Lil’Bear Bonkers” door de speakers kan horen waardoor je nog een extra glas Whiskey besteld. En dan het glas stuk slaat en plots de hele kroeg een grotere teringbende wordt. Waarom zit dit filmbeeld in mijn hoofd? Naja, zal vast niks te doen hebben met de ongelooflijke hoeveelheid energy die uit m’n homepod komt als dit nummer speelt.

“The Gambler” volgt het nummer vliegensvlug op en is ook zo voorbij want met slechts een duur van iets over de minuut is het slechts een klein voorgerecht voor de afsluiter.
Want op het einde is er “Something in the Water”. Oh wat een slecht bruggetje, maar het is wel een heel fijn einde. Want zoals ik al zei, geef het even tijd, de track blijft goed in je hoofd plakken. Met een catchy mee zing “refrein” kan iedereen mee doen en zal het over flink wat festivals schallen in 2019.

CUDA is terug, hernieuwd en extra smerig! En net zoals goede modder, blijf even plakken aan het eind van de EP ;).

https://www.facebook.com/events/202902240594108/

Previous post

SharQ Talk #42: Jules Weijers

Next post

Review: Avantasia - Moonglow

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.