Festivals

Festival: Bruis Maastricht Day 2 & Cultura Nova 6/9/2014

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Luca Meisters

Quirine BruijnenHet weekend werd gisteren al heel fijn ingeluid met bands zoals Coasts en Bombay Bicycle Club maar vandaag gaan we gewoon weer lekker verder in Maastricht. Althans hier begin ik de dag. Even verderop is het Flikken Maastricht event bezig maar hier gaan we aftrappen met Lambshade. Een regionale band die vorig jaar zich al prima profileerde op diverse festivals.
De band opent de festival dag vol energie en zet een goede set neer. Spijtig dat een groot deel van het publiek nog niet aanwezig is voor deze band!

Vandaag is ook de ZEF/Kunstbende tent geopend en spelen diverse artiesten spelen hier semi akoestische sets. Aftrapster QuirineNoelle & Ryanne de Bie zet een fijne set neer waarbij bij enkele tracks ze ondersteunt wordt door twee exra muzikanten. Hier volgt Luca Meisters die in haar uppie een viertal fijne tracks neerzet waarbij ze zichzelf begeleid op gitaar. Onderweg naar het hoofdpodium kom ik de enige echte Niena tegen die mij attent maakt op een leuke band in de tent. Maar zodra ik een stap in de tent zet komt er een overactieve ongetrainde jongeman, die nog te jong is om een biertje te drinken, op me af gerend en zegt dat ik geen foto’s mag maken. Dit terwijl ik mijn camera niet eens in gebruik heb. Zonde dat dit soort mensen geen eigen denk vermogen hebben en menen mij de les te moeten leren. Nadat ik hem terug in zijn hokje gezet had kon ik de laatste noten nog beluisteren van de band die er optrad.

I Am Giant begint op het hoofdpodium waarbij de harde en scherpe klanken van het podium afstormen. De band maakt een stevige rock/emo sound dat goed werkt op dit festival. De muzikanten weten een goede show neer te zetten zonder echte uitschieters. Het publiek geniet onder een lekker schijnend zonnetje zichtbaar ervan. Een fijne wisselende line up lag voor hen in het verschiet.

I Am Giant

Oscar & The WolfTerug naar de tent waar Jop Ostendorf met zijn gitaar en looper aan de slag mag. Jop bracht een aantal maanden geleden zijn debuut cd uit en met zijn eigentijdse nummers pakt hij eenvoudig het publiek in. De tent zit goed vol waardoor het wel erg heet is maar ach, dat is ook het festival gevoel. Noëlle en haar zus, Ryanne de Bie, speler erna. Ze spelen de laatste tijd vaker samen en de extra stem voegt echt wat toe. Samen staan de zusjes sterk in, wederom, heerlijk goed gevulde tent. De ZEF/Kunstbende tent trekt veel bekijks en is een goede promotie voor beide. Volgend jaar  hopelijk op een betere locatie maar ach, dat mag de pret nu niet  drukken.

Op het hoofdpodium begint de act van de dag, Oscar & The Wolf, een bijzondere samenstelling van leden met een opzwepende muziek. De set die het publiek voorgeschoteld krijgt wordt eenvoudig opgepakt en levert de band veel applaus op. De eerste rijen bestaan vooral uit schreeuwende meiden waarachter de muziekliefhebbers zich hebben geschaard. De muziek is veelal onnavolgbaar maar wel heel erg sterk. Nog even, voor mijn afsluiter, naar de tent om Bockryder te zien. In een intieme setting met een lage opkomst, profileert de band zich goed en laten ze zien wat ze kunnen. Ook nog even langs de vrienden van Amish Winehouse. De band begon het jaar sterk met de finaleplek op Nu of Nooit, echter is de band nog steeds beter in een kleinere setting en dat is nu van toepassing. Onder een mooie tent met het publiek op een kleine weide zorgt de band met de intieme en kleine nummers voor veel vermaak.

Knarsetand

Normaliter zou ik vandaag gewoon lekker in Maastricht blijven echter had ik al andere plannen. Knarsetand, de megahit van deze zomer, speelt namelijk in Heerlen op het Cultura Nova festival. De spiegeltent die voor het Parkstad Limburg Theater staat is de plek waar ik deze avond ga afsluiten. Het wordt een dol gekke boel dat staat al vast. De band heb ik deze zomer meerdere malen mogen zien en fotograferen en ook vandaag was dat het geval, dus een onderbreking van het Bruis festival maar wel met een hele goede reden. De band treedt op vanaf 22.10 en zal in een ander halfuur durende set het publiek vermaken. Deze unieke locatie biedt voor de band natuurlijk ook veel mogelijkheden. Het toegestroomde (deels theater) publiek, is nog niet helemaal klaar wanneer de band van start gaat. Een typische Limburgse aangelegenheid, eerst even afwachten voordat ze los gaan. Het voordeel van deze band is dat ze altijd vol energie en met heel veel plezier optreden en deze aanstekelijke vrolijkheid slaat dan ook over op het publiek. De band heeft hun debuut album inmiddels uitgebracht en deze nummers komen dan ook allemaal voorbij. Martijn, de frontman van de band, geeft ook nog een geweldige beatbox show weg, zodra het publiek dichterbij komt staan. De spiegeltent is aan voor het einde van de show lekker gevuld en tegen het einde gaan bij de meeste bezoekers, van jong tot oud, de voetjes van de vloer. Een zeer geslaagde avond met deze band in Heerlen dus. Voor wie er niet bij was, er komt een reprise van de show in De Nieuwe Nor, scoor dus je tickets nu want dit mag je niet missen! .

De Foto’s!
Lambshade
I Am Giant
Oscar & The Wolf
Amish Winehouse
ZEF Sessies
Knarsetand

Previous post

Promo: Nordic Delight Festival 04-10-2014

Next post

Festival: Bruis Maastricht Day 3 7/9/2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.