Festivals

Festival: CityRock Leeuwarden 07/08/2015

Tekst en Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Red Vultures CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Red Vultures CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Op een zon overgoten vrijdag in het verre Friesland vindt er een metal/rock festival plaats op het plein voor de kerk, mooier dan dit kan het bijna niet worden toch! Een zestal bandjes gaan het toegestroomde publiek vermaken met scherpe gitaar rifjes, stevige baslijnen en hippe sounds.

Opener van de dag zijn de Red Vultures voor vele onbekend maar zeker wel lekker om in de namiddag te horen. Met Daan op gitaar en Patrick op bas kan er ook niets misgaan. Beide weten het geheel een beetje aan te kleden, daar waar de zanger niet achter zijn microfoonstand weg komt. Het terrein is nog erg leeg maar diegene

Stream of Passion CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Stream of Passion CityRock Leeuwarden 07-08-2015

die er zijn staan vooraan, of dit door de band of de schaduw komt is nog maar de vraag. Dertig minuten speeltijd hebben ze gekregen en die vullen ze aardig door hun album flink te promoten.

Hierna volgen de dame en heren van Stream of Passion. De band speelt inmiddels ook al weer tien jaar op de (inter)nationale bühne. Met hun laatste plaat, A War of our Own, hebben ze weer een grote stap naar grotere podia en naamsbekendheid gezet. Dat ze hier vandaag met veel plezier staan is aan hen alle merkbaar. Frontvrouwe Marcela staat vol energie bijna te stuiteren op het podium en Johan, maar ook Stephan en Eric, springen en lustig op los. Tijdens de set wordt ook voor het eerst de Sonata Arctica cover “I Have a Right” live gespeeld. Later dit jaar speelt de band zoals gebruikelijk in de Tivoli (De Helling) Utrecht weer hun eindejaar show. De tickets hiervoor zijn vanaf nu verkrijgbaar. Zichtbaar is ook dat veel liefhebbers aanwezig zijn vandaag voor deze band want zodra Kamchatka begint is een deel van deze mensen plots verdwenen.

Kamchatka CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Kamchatka CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Peter Pan Speedrock CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Peter Pan Speedrock CityRock Leeuwarden 07-08-2015

De heren uit Zweden lanceerde hun nieuwe plaat, Long Road made of Gold, recentelijk nog maar veel rock liefhebbers kennen hem nog niet waardoor het publiek erg tam staat te wachten op wat gaat komen. Het ligt zeker niet aan de band want die spelen een strakke set. Dit mag ook over Peter Pan Speedrock gezegd worden al zijn hier meer bezoekers mee bekend. De heren uit Eindhoven maken er altijd wel een show van ook al staat de eerste rij al sinds het middaguur te wachten op de headliner. De hardrockers gooien wat olie op het vuur en gaan hard de hele show lang. Niets ontbreekt, althans het echte vuur(werk) moet nog komen. Een moshpit krijgt vorm en veel fans proberen zich een weg naar voren te schreeuwen. Voor hun een echt feest natuurlijk, voor diegene die staan te wachten op de slotact niet echt. De band heeft eind dit jaar hun tiende editie van hun eigen festival op de planning staan en gaan ook nog even in het buitenland toeren, het gaat lekker!

The Answer CityRock Leeuwarden 07-08-2015

The Answer CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Zo volgt alweer de voorlaatste band, The Answer uit Ierland. De rauwe rockers lopen al een tijdje mee en behoorlijk wat bezoekers wilden dit niet missen dus is inmiddels het festivalterrein goed gevuld. De rauwe stem van de frontman doet me iets denken aan Pablo van DeWolff. De sound klinkt jaren ’70 en lekker uptempo. Al met al toch een best vreemde line up voor een Metal festival, maar daardoor niet minder smakelijk. De zanger springt op het eind het publiek plotseling in en gaat, samen met vele fans, laag zitten om daarna een “gat” in de lucht te springen. Genoeg energie opgebouwd door de dag heen van al deze mooie acts om klaar te zijn voor het slotstuk.

Tijd voor de headliner!
Epica is nu aan zet om in 1.15h de mensen te laten zien waarom zij tot de groten der aarde in het genre behoren. Met een goed uitgebalanceerde setlist tussen oud en nieuw werk wordt het tempo al snel flink opgeschroefd. Wie het kouder begon te krijgen door de dalende temperatuur, het was ’s middags erg warm, kan zich nu warmen aan de vlammen die “The Band on Fire” mee heeft genomen en vanaf het eerste moment aangezet worden. De band weet het publiek snel naar hun hand te zetten en het blijkt maar weer dat ze een grote aanhang hebben, ook in Nederland. Waar de band het festival seizoen aan het afronden is en met het “laatste” rondje bezig is voordat hun clubtour weer van start gaat is de energie nog lang niet op. Alsof er niet alleen Ariën een set Duracells in zijn reet zitten maar iedereen heeft een energie boost gehad. Klaar voor de long run naar Epic Metal Fest, het festival van het naseizoen welke door de band zelf is opgezet, een promotie in het hoge noorden kon dus zeker geen kwaad. De laatste ronde voor The Quantum Enigma tour staat hier nog wel voor klaar, dus wie ze op internationale podia wilt zien kan daar nog terecht.

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Het festival CityRock, welke slechts voor 15 euro te bezoeker was, is een goed georganiseerd festival op een zeer fraaie locatie, met een dag later het wat hardere Into The Grave een prima combinatie voor de metal liefhebbers. De combinatie maakt het voor vele de lange trip meer dan waard. De afwisseling van de bands is leuk maar had zelfs iets meer richting een niche mogen toewerken. De zon, het publiek en de energie die van het podium kwam heeft het zeker tot een succes gemaakt! Dankjewel CityRock dat mcsharq.nl erbij aanwezig mocht zijn.

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Epica CityRock Leeuwarden 07-08-2015

Previous post

Review: Dr. Dre - Compton

Next post

SharQ Bite: Bullet for my Valentine

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.