Festivals

Festival: Fortarock – 6/6/2015

fortarock

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Het festival Fortarock kent ondanks zijn pas zeven jarige bestaan al een rijke geschiedenis. Bands zoals Bullet for my Valentine, Arch Enemy, Slayer, Volbeat, Dimmu Borgir en The Charm The Fury. Het Nijmeegse Goffertpark biedt al sinds het begin plek voor deze grootheden. Zo is het tijd ook dit jaar tijd om wat mooie namen een podium te bieden.

EpicaAls headliner mag het festival niemand minder dan Slipknot verwelkomen. De band lanceerde vorig jaar natuurlijk de geweldige plaat 5 The Gray Chapter. De band toerde afgelopen jaar over de hele wereld en wist veel nieuwe fans aan zich te binden.

Natuurlijk mag Nederlands (en dus ook Reuvers) trots Epica niet ontbreken op dit festival. Ze speelde deze maand hun laatste Nederlandse clubshow van het jaar en zijn dus nu ook klaar voor het festival seizoen. Het album The Quantum Enigma heeft alle records gebroken in het bestaan van de bands en de afgelopen periode is een opeenstapeling geweest van hoogtepunten. Klaar om nu het festival te rocken!

De mannen van Lamb of God zijn natuurlijk metal grootheden en lopen al behoorlijk wat jaren mee.
Helaas is het nog niet tijd geworden voor een opvolger van “Resolution” uit 2012 maar wellicht komt er na dit jaar dan eindelijk een nieuwe langspeler uit. Rocken kunnen ze als de beste en live is het natuurlijk een ijzersterke band. Nog een klassieker, Venom, de band uit de UK. Met een albumlijst waar je “U” tegen zegt is dit jaar aangevuld met “From the Very Depths”. Weer een killer album welke zeker centraal zal staan tijdens dit optreden.

Nog meer schoonheid met de pure liefde die Parkway Drive en Hatebreed voortbrengen. De twee zeer energieke bands weten wel hoe ze het grote publiek moeten vermaken. Snoeihard of even vol tedere ruwe gitaar solo’s, alles wat je maar kunt bedenken bevind zich in deze twee metalgoden.
Papa Roach & Godsmack maakte beide dit jaar een nieuw album. De een wat sterker dan de ander maar beide zijn klaar voor een hete zomer vol shows en de strijd tussen de klassiekers.

Dan denk je bijna dat je het gehad hebt maar met Exodus, Clutch, Red Fang, Converge, Dying Fetus, Flotsam and Jetsam, Leprous, Sylosis, Enforcer en King 810 is het feestje pas echt af! Wat een top line up voor dit festival. Het is gewoon heel hard knallen op dit een daags festival en het allermooiste is dat je er voor slechts 49 euro bij kan zijn! Een koopje voor heel veel metaal!
Koop nu je tickets!

fortarockheader

Previous post

Review: Extince - X

Next post

Festival: Dauwpop - 14/05/2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.