Festivals

Festival: Paaspop 2014 – Schijndel 18-20/04/2014

Paaspop Academy 28-03-2013

Geschreven & Fotografie door: Sharik “MCSharQ”

Normaliter schreef ik 3 lange stukken over wat er allemaal te doen was , maar dit jaar hou ik het gewoon lekker compact. Het festival Paaspop is altijd het begin van het festivalseizoen en ook dit jaar met zeer toffe namen, nieuwe gave acts en aparte nooit eerder geziene artiesten.

Miss Montreal Sint Rosa Festival Sittard 24-08-2013Vrijdag 18 april beginnen we al om 17.00uur met Miss Montreal(Apollo) en Birth of Joy(Jack Daniel’s Stage). Ik twijfel nog naar welke ik zal gaan, dit gaat Pinkpop Presentatievast vaker terugkomen dit weekend… iets met keuzes en moeilijk.
Niels Geusebroek volgt op het hoofdpodium maar de twee bands van de avond moeten nog komen. Jett Rebel om 20.15 op het JD Podium en meteen aansluitend Chef’ Special op hoofdpodium (dat wordt rennen). Hou je liever van Dance dan is er een loco loco discoshow in de Loco Royale, diverse dj’s in de Roxy en Bavaria Playground trouwens. Liever toch nog door feesten na Chef’ Special dan kan dat met niemand minder dan Brabants trots Guus Meeuwis op hoofdpodium. Liever toch nog ff flink knallen, dan naar Terror om 23.15 in de Jack Daniel’s.

Chef'Special Bevrijdingsfestival Roermond 05-05-2013

Zo is het al zaterdag, deze dag zijn alle podia geopend waar op vrijdag nog een deel gesloten bleef.
Nu ben ik zelf vooral into Metal, maar luister veel andere zaken dus het wordt een divers dagje.

Laten we beginnen met Navarone in de Phoenix om 14.3002 Navarone, Yellow Claw in Stardust om 15.30 en daarna terug naar de Phoenix voor Halestorm! Dan naar Splendid om 17.00 in de Apollo om even wat foto’s te maken om daarna snel naar Maydien(ja de enige echte!) te zien in de Roxy. Maar dan ook weer snel door naar Town of Saints in JD!. Ach om even weer naar metal te gaan Band of Skulls te zien om 18.00 in Phoenix maar daarna even Mr Probz meepakken in Roxy om daarna een zeer makkelijke keuze, mede door onze schrijfsters(maar nu even niet) Antoinette, namelijk Lieve Bertha in het Theater om 19.00.
Een andere tip is Dearworld in Roxy als je nog even wilt dansen om 19.30. Mis je wel Michael Prins in JD Stage om 19.45.

De Jeugd van Tegenwoordig Bevrijdingsfestival Roermond 05-05-2013Het wordt zachtjes aan toch echt avond en nog een hoop moois voor de boeg!
Wat dacht je van Blood Red Shoes om 20.00 in Phoenix, De Jeugd van Tegenwoordig om 21.00 op hoofdpodium.
De avond wordt alleen maar vetter en wellicht ben ik beetje eentonig, maar daarna is het toch echt weer een fijne zwiep met Devildriver in Phoenix om 21.45 en dan snel naar Memphis Maniacs in Theater om 22.15. Om vervolgens weer terug  te gaan naar Apollo voor Triggerfinger, de Belgische heren zijn echt heel erg gaaf! Ach, waarom rusten als je nog Peter Pan Speedrock (ja duh, die staan er ieder jaar) kunt zien in de Phoenix om daarna naar het hoogtepunt te gaan van de dag, niemand minder dan de helden van The Prodigy om 00.45 in de Apollo! Of toch niet, want Go Back To The Zoo staat als very special guest in de Jack Daniel’s Stage om 01.00!!!

Fijne dag gehad? Mooi! Op naar de zondag, 20 april alweer, VROLIJK PASEN IEDEREEN!

Bliksem Zwarte Cross Lichtenvoorde 26-07-2013

We trappen gewoon keihard af met Bliksem!, Wie? Nou Bliksem om 13.00! Je weet wel die vette band uit België!
Mis je wel helaas Afterpartees maar die kun je 5mei zien op Bevrijdingsfestival Limburg!
Zal dan even braaf naar Nielson gaan om Antoinette weer te plezieren. Kent iemand Moss nog? Nou, die skip ik wel want wil gewoon Taymir om 14.30 zien in de Jack Daniel’s stage. Daarna naar Sandra van Nieuwland, ja Sandra, waarom? Omdat het kan en omdat ze ook op BVF Limburg komt te spelen!

DeWolff Sint Rosa Festival Sittard 24-08-2013Daarna DeWolff, want die mis ik in de ECI!, om 16.30 in de Phoenix. Daarna is het even etenstijd voor mij aangezien ik Tribute 2 Bobmarley niet hoef te zien. Geeft me wel mooi de tijd om naar Javier Guzman te gaan in het Theater om 18.00 om vervolgens naar Blaudzun te gaan in Phoenix(vreemde keuze, waarom niet mainstage?). Ach het geeft wel mooi de ruimte om daarna The Boxer Rebellion (die ook op Pinkpop staan!) te zien, ze verbaasde me positief op de perspresentatie. The Exploited heeft helaas afgezegt, dus klinkt Lady Bee me ook wel leuk in Bavaria Playground! Kensington treed om 21.30 op in de Apollo, ze zijn tevens Ambassadeurs van de Vrijheid 2014, dus wil ze wel weer Pinkpop Presentatieeven vastleggen. Nog een paar bandjes te gaan en deze toffe editie zit er alweer op. Hatebreed sluit om 22.30 de Phoenix af, de band ken ik nog  van “vroeger” dus zeker wil ik die niet missen! Kaiser Chiefs op hoofdpodium om 23.30 is altijd wel leuk maar nog leuker is Traumahelikopter om 00.00 op het Jack Daniel’s Podium! En dat is dan toch ook echt het einde.

Foto’s en review komen in de week na het festival online al hoop ik “live” en s’ nachts nog veel te kunnen laten zien aan jullie!

Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het festival dus wil je nog komen check dan hier hoe je ze nog kan verkrijgen!
Benieuwd wie er nog meer komen aan acts/bands kijk dan op de paaspop site !

Previous post

Review: River of Brakelights – So You Think You’re Alive?

Next post

Live Review: Fiddler's Green - De Effenaar Eindhoven 10-04-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.