Festivals

Festival: Pop on Top Zaterdag 2 juni 2018

Alle foto’s kun je hier terug vinden

Terwijl ik naar het festival rij en naar de lucht kijk is het nu al zichtbaar dat het dit jaar een andere editie wordt van het festival. Vorig jaar bakte iedereen al snel aan door de ongelooflijke hitte maar nu is er een fris windje, een bewolkte lucht maar aangename festivaltemperatuur. De auto parkeren op het nog natte gras door de plensbui van gisteravond en naar de ingang lopen. Het is toch beter met dit aantal graden. Het terrein op komend is meteen te zien dat ook het festivalterrein is aangepast, het podium is kleiner, iets verplaatst en ernaast staat een megagrote stand van Holland Casino, waarbij je een levens roulette of zoiets kan spelen. Een slimme aanpassing waardoor de zichtlijnen ruimer worden. Hierdoor zijn de spiegeltent en de feesttent moeten komen te verplaatsen naar achter de mainstage, waar voorheen de backstage was. Een betere plek voor beide podia!

De eerst dag wordt, traditioneel, geopend door een provinciale act, dit jaar de kans aan niemand minder dan The Ragtime Rumours. Terwijl de bezoekers nog hun dekentjes uitleggen en een plekje op de weide claimen begint de band aan hun set. Niet echt een band waarbij je op je kont kunt blijven zitten maar ach. Het viertal won kortgeleden The European Blues Challenge en stond op o.a het Bevrijdingsfestival Limburg. Dit mooie jaar verdiend natuurlijk dan ook een plekje op het festival in Valkenburg. Ze weten met hun sound al snel vele mensen te bekoren en sommige zelfs een beetje te laten dansen. Frontman Tom weet dan ook met leuke praatjes tussendoor het publiek lekker in de stemming te krijgen. De band weet met vier vocalisten een fijne afwisseling te hebben in te nummers en zeker niet stoffig over te komen waarbij toch vaak aan gedacht als ze het over dit genre hebben. Een perfecte opener dus met zelfs wat straaltjes zon. En de nieuwe plaat is uit, dus die was ook nog eens verkrijgbaar!

Ook dit jaar staan er weer toffe acts in de feesttent. Te beginnen met Vinchenzo, een voice of Holland zanger. En dat is te merken want de eerste 10 rijen is de gemiddelde leeftijd nog te vinden op de basisschool. Voordeel is wel dat al deze kids alle liedjes mee kunnen zingen waardoor er snel al een zeer gezamenlijke sfeer in de feesttent ontstaat. De zanger begint wat stroef met niet erg feestelijke nummers maar zodra “Parijs” ingezet wordt van Kenny B is iedereen mee.

Terug naar de mainstage want over de zanger is maar weinig te zeggen. Iets dat niet het geval is met de band op de mainstage want Di-rect is terug! Sinds hun laatste album is de band weer in een stijgende lijn omhoog aan het gaan en krijgen ze weer de eer die ze verdienen. Wanneer Marcel de liefde claimt van het publiek gaat het zonnetje schijnen en is er een groot feest. De fans en de bezoekers genieten van de energie die de band afstraalt. Telkens weten ze zich te vernieuwen dus ook nu, met een nieuw elan staan ze daar onstage en ondanks de modderpoel tussen stage en publiek omarmen ze elkaar van harte.

Wie kent Snollebollekes nou niet, naja ik alleen van z’n gezicht maar wist niet dat ie “muziek” maakte. Maar een hele tent vol wel en die sprongen en feesten twintig minuten lang met deze, hoe zal ik het omschrijven, entertainer. Misschien is dat wel de beste omschrijving. Maar he. Het was een groot feest en dat telt.

Op de mainstage start Rondé net voor zes uur. De band speelt zijn nummers maar merkbaar is dat niet iedereen even mee is met de band. Wellicht te veel Kensington fans, misschien teveel niet muziekliefhebbers. Rondé weet gewoon goede nummers te produceren maar slaat wel de plank een beetje mis bij deze massa. De wit/zwart geblokte kledingkeuze van de frontvrouw is opmerkelijk te noemen en zorgt een beetje voor een irritante afleiding, want het gaat toch om de muziek die centraal staat. Goed blijven luisteren mensen, want dit bandje kan het echt wel!

Tijd om het tempo wat op te voeren met La Fuente. De dj loopt al heel wat jaren mee en weet hoe een goede set op te bouwen. Hij heeft vorige week een ongeluk gehad maar toch staat hij op het podium en met wat vervelende pijntjes weet hij toch het beste van te maken. Aanstekelijke muziek, vuur en confetti helpt de sfeer en warmte te laten stijgen.

Les Truttes staan op de mainstage net zoals vorig jaar, ditmaal met een nieuwe show. De band weet er altijd een spektakelstuk van te maken en met een prachtig decor en leuk toneelspel werken de covernummers prima bij het inmiddels volgelopen terrein. Iedereen kent de nummers of op zijn minst herkent, waardoor veel stemmen in koor beginnen mee te zingen. Feest buiten de feesttent. Pop on Top weet het altijd wel voor elkaar te krijgen en biedt hiermee duidelijk voor ieder wat wils. Want wie niet into de bandjes is en zeker niet in een coverorkest kan zich klaar maken voor een knetterharde set in de feesttent.

Dj Paul Elstak staat namelijk klaar om los te gaan, de vlammen waren zojuist al getest dus alles staat klaar voor een heerlijke avond. In de eerste rijen jong en oud gemixt door elkaar.

Helaas is kinderverminking nog altijd toegestaan want vele dragen geen gehoorbescherming en met de kracht aan boxen welke er in de tent hangt is blijvende gehoorschade voor de jonge kinderen al naar enkele minuten van toepassing. Mensen, ouders, please let op de kinderen en koop ze gewoon een hippe hoofdtelefoon! Als je een ticket kan kopen voor dit festival kan dat er prima nog bij.

Maar ok. Even door want de dj is natuurlijk een oude rot in het vak en weet precies wat ie moet doen in een al reeks opgepompte feesttent. Oude en nieuwe hits vliegen door de lucht en er wordt uit de hand gegeten van de dj. Terug van nooit weggeweest draait Paul de plaatsen aan elkaar en met een aantal tease tracks maakt hij de menigte lekker voor het slotstuk.

Terug naar de mainstage voor de laatste keer, want niemand minder dan de heren van Kensington sluiten deze prachtige dag af met een beetje vuurwerk en misplaatste slingers. Want wie wilt er nou niet dat 3 mensen bezig zijn om de troep op te ruimen terwijl je een nummer speelt. Maar ok, dat is een beetje een irritatie want de band maakt zich klaar voor een uitverkochte arena show en dan moet je ook wat extra’s geven. Dus het vuurwerk knalt er meteen in net zoals hun muziek. De stadionrock weerklinkt over de festivalweide. De fans staan natuurlijk flink mee te zingen en te springen en de rest, die geniet gewoon van de ondergaande zon, lekker muziekje erbij en een koud pilsje. Kensington hoeft zich niet meer te bewijzen, dus dat doen ze ook niet. Onstage doen ze al jaren hetzelfde, en de interactie is enkel plichtmatig. Voor wie nog even wilde nafeesten kan dat in de feesttent maar voor mij zit het erop, morgen een nieuwe dag met nieuwe bandjes!

Previous post

SharQ Talk #7: Gregory Ackerman

Next post

Festival: Pop on Top Zondag 3 juni 2018

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.