Festivals

Festival: Pop on Top Zondag 3 juni 2018

Alle foto’s van de tweede dag kun je hier vinden

Ja hoor. De zon had zich gister nog wat verscholen maar vandaag is hij daar in volle gloed. En dat is een lekker begin van de tweede dag van Pop on Top! En wie kan beter de zon verwelkomen dan André Hazes (moet daar.jr. achter?) maar de volkszanger staat in een fleurig blouseje vol overgave zijn nummers te brengen. Het publiek dat er deze dag ook al vroeg bij is staat heerlijk mee te zingen met de wel/niet klassiekers. Het bier moet dan dus ook al rijkelijk vloeien maar zoals Jan zou zeggen, wel goed smeren! Want onder het genot van deze lekkere muziek en pilsje is een snel weer bakken geblazen. Hazes doet natuurlijk wat Hazes wilt en zo is het een diverse setlist waarbij iedereen kan genieten.

Voor wie meteen de dance wilt induiken kan natuurlijk weer in de feesttent terecht. Rowen Reecks begint hier de dag. De dj weet zich eigenlijk weinig raad mee dat er niemand staat. De eerste rijen blijven leeg en zelfs confetti en vuur helpen niet om de meerderheid in de tent achterin aan het dansen te krijgen. Ook lastig met een zeer diverse muziekkeuze die niet altijd naadloos op elkaar aan sluit. De energie onstage laat ook wel de wensen over. Zal zo meteen wel opgelost worden want hierna staan Jody Bernal en Mental Theo op het programma.

Op de mainstage mag Danny Vera het proberen. De man die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft, dus dan doe ik dat ook niet meer. Hij is weer klaar voor een vol festivalseizoen en de liedjes zijn heerlijk bij deze temperaturen. Het is iets warmer dan gisteren inmiddels, lees 24 graden. Een mooi rode backdrop hangt klaar en de band is uitgebreid met een aantal koperstukken. Terwijl het toch al na vieren is stijgt de temperatuur behoorlijk lijkt het wel. Met Danny die zich samen met de band van t podium af zweet blijft hij de Americana brengen en is het enkel toegestaan om te genieten. Meezingen gaat ook wat moeilijker maar desondanks is het lekker voor de bezoekers. Het is ook veels te warm om te “werken”. De setlist zit lekker in elkaar en uptempo en de slows worden wat met elkaar afgewisseld.

Door naar een nog warmer feestje en terwijl ik dit typ breekt het zweet overal uit. Want zo meteen speelt Jody en met een berg vuur en feestende mensen staat de tent op zijn kop.

Blijkbaar is Jody ook dj geworden dus hij staat meer achter de knoppen dan ervoor maar desondanks weet hij zijn hitjes toch leuk te verweken in de set. Opzwepend en veel fun is de kracht van het uurtje dat hij tijd heeft. Jong en oud kan dansen en genieten op de beats van deze gast.

Door naar een andere gast, maar dan een nieuwere. Wulf. Geen idee waarvan of why ik hem zou moeten kennen. Maar met een noodzakelijk zweetbandje op zijn hoofd probeert hij vol overgave de iets wat lege wei voor zich te winnen. Bij de jeugd slaat hij enigszins wat aan, de rest vindt het tijd voor meer bier en eten. Wat ook prima kan op dit festival want er is genoeg diversiteit aan eten mogelijk.

Voor mij een hoogtepuntje in de feesttent want Mental Theo staat op de bühne. De dj is gisteren iets te hard gegaan waardoor zijn enkel stuk is. Maar dat mag hem niet weerhouden om toch vandaag twee shows te geven, maar ok. Vol energie gaat hij erin, zittend op zijn kruk weet hij toch de hele feesttent in extase te brengen en met wat extra vuur is het ongelooflijk heet. Iedereen danst maar door van begint to eind, hij begint 5minuten te vroeg en gaat net iets te lang door. Wat heeft deze gast toch een onuitputbare energie, een ware levende legende.

Door de hitte en het feit dat ik volgende week toch echt zal moeten geloven aan 2.5 week examens besloten om het festival af te sluiten bij The Dirty Daddies. De band die al paar jaar lang heel hard gaat met de mixup van covers weet ieder festival plat te spelen. Iedereen kent de liedjes en doet dus ook luidkeels mee, gooi nog wat vuur in de mix en het is gewoon weer heet op het veld. De avond valt en tijdens een prachtige ondergaande zon is het mooi geweest voor dit jaar. Pop on Top is een geweldig festival met altijd een top line-up. Wie het wel nog vol hield kon genieten van Rowwen Heze als echte afsluiter. Op naar volgend jaar!

Previous post

Festival: Pop on Top Zaterdag 2 juni 2018

Next post

Review: Elvellon - Until Dawn

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.