Festivals

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 1 14-08-2014

Paus

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Town of SaintsHet festival seizoen is in volle gang, dit weekend vindt onder andere Lowlands plaats maar ook het jaarlijks terugkerend gratis festival Zomerparkfeest in hartje Venlo. Vier dagen lang is het feest voor iedereen die uit Venlo en omgeving komt. Dit jaar is er ook, naast het hoofdpodium, het Grenswerk Sessie podium. De nieuwe concertzaal is nu nog in de maak maar gaat over twee maanden open. Niet alleen deze twee maar nog drie andere podia vormen het totale festival.

Vandaag trapt niemand minder dan Ben Verdellen af op het hoofdpodium. Geen idee wie deze local hero is maar hij trekt een hoop publiek dat alle nummers eenvoudig kan mee zingen. Gelukkig hoef ik niet te lang te wachten dat een van mijn favo bands het podium zal betreden. In de Circus tent treedt namelijk Town of Saints, uit Groningen, op. Deze band maakt deze zomer behoorlijk wat kilometers en een najaarstour staat al gepland.
Ze spelen de hele zaal plat in hun 45minuten durende set. Even snel, na een tip van Bram, naar Paus in de tent. Een aparte beleving volgt. Twee drummers, een bassist en een toetsenist maken een fijne mix tussen rock elektro en samba.

De eerste grenswerk sessie voor mij volgt. Tommy Castro and the Painkilers. Een rockband uit Amerika krijg ik voor mijn kiezen. Edittime om tijd te besparen volgt en dan… Maydien live tijdens de Grenswerk Sessies! Zijn volledige show moet nog komen maar om alvast in te komen wordt in de kerk van Grenswerk een intieme sessie neergezet. Zeer sterk en heel fijn.
Aansluitend mag ook Town of Saints hier een sessie geven en de tent wordt gewoon helemaal afgebroken! Wat een top band en geweldige show.

Maydien

Daarna de afsluiter voor mij van de dag op het vrienden podium, Maydien. Zijn volledige set begint iets vertraagd maar zit ijzersterk in elkaar en het toegestroomde publiek doet lekker mee. Het duurde wel even maar dan heb je ook wat! Maydien zet samen met z’n band een set neer die vele nog lang zullen herinneren en het is een geweldige promo voor zichzelf.

Zo zit dag 1 er al weer op, althans op het terrein. Thuis tijd om te editen en alle foto’s te uploaden. Morgen, vandaag, een nieuwe dag!

De foto’s vind je hier:

Ben Verdellen
Town of Saints
Tommy Castro and the Painkillers
Paus
Maydien Grenswerk Sessies
Town of Saints Grenswerk Sessies
Maydien

Previous post

Review: Sir James – My Love The Drunk

Next post

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 2 15-08-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.