Festivals

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 3 16-08-2014

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Christopher Paul Stelling

Ja hoor! Gisteren weer z’n fijne dag in Venlo. Aftrappen met een hele fijne band en afsluiten met een geweldige zanger. Het feest kan beginnen in de circus tent.

KnarsetandMaar eerst even een showtje bij Grenswerk. De kerk staat goed gevuld als Kwante Hippe begint. Lokale band dus veel vrienden en familie is toegestroomd. Daarna even rondje ZEF caravan en Kunstbende doen om daarna naar Knarsetand te gaan in de tent. De band zet voor het toegestroomde publiek een geweldige show neer. Het album My Escape gooide hoge ogen eerder dit jaar en de band is klaar voor het grotere werk. Festivaltour is volop bezig en aansluitend gaan ook de clubs in Nederland kennismaken met de band.

JeBroer in de Grenswerk kerk. Het gemiddelde leeftijd ligt op 12 maar ondanks dat is een hele club hooligans opgestaan door deze “rapper”. Gallowstreet Brass BandEen oninteressante set met veel gespring en slechte teksten volgt. Gelukkig wordt het een stuk beter hierna want dan staat opeens Gallowstreet Brass Band op het programma in die zelfde kerk! Een stel goed getrainde muzikanten bij elkaar geraapt die onwijs gave muziek maken! Veel energie wederom waardoor de hele kerk op zijn kop wordt gezet. Aansluitend komt ook Guy Smeets met zijn band nog even een paar lekkere nummers ten gehore brengen. De grenswerk sessies zijn een groot succes te noemen. Merendeels van de shows zijn namelijk helemaal vol en leveren goede promotie op voor het nieuwe Poppodium dat in het centrum van Venlo gebouwd wordt.

De afsluiter voor mij, deze dag, is niemand minder dan Christopher Paul Stelling. De held uit Amerika is weer eens in Nederland voor een aantal shows en brengt ook een bezoek aan het Zomerparkfeest. Ditmaal niet in de tent, de kerk of het hoofdpodium maar gewoon in een museum! Een totaal nieuwe setting wat strikter en intiemer is dan ik had verwacht. Je wordt er meteen stil van zodra je door de deuren loopt van het gebouw om maar niemand te storen. Om 22.00 is het dan tijd voor het beste concert van de dag in een intieme sfeer. De sing and songwriter wordt steeds bekender binnen Europa en wordt geprezen door zijn unieke stem en kracht van het solo spelen. Een 45 minuten duren set wordt voorgeschoteld aan het toegestroomde publiek. Een zeer bijzondere ervaring rijker sluit ik de derde dag van het festival af.

Vandaag staan er diverse bands op het festival, een echte familie zondag.
Ook Grenswerk Sessies zijn weer present en zullen acht bands een podium bieden. Voor ieder wat wils vandaag dus!
Speciaal voor Sharon treedt ook Bo Saris(vroeger gewoon Boris) op, hij sluit het festival op het hoofdpodium af.

Foto’s van gisteren vind je via onderstaande links:
Kwante Hippe
Knarsetand
Gallowstreet Brass Band Grenswerk Sessies
JeBroer Grenswerk Sessies
Guy Smeets Band
Christopher Paul Stelling

 

Previous post

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 2 15-08-2014

Next post

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 4 17-08-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.