Festivals

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 4 17-08-2014

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Thomas Azier

De laatste dag van het Zomerparkfeest 2014 is aangebroken, vandaag is het zondag en dan is het altijd familiedag. Dus veel verschillende bandjes waarvan het eerste deel vooral gericht op kinderen. De aftrap wordt gegeven in de kerk van Grenswerk. Popshop trapt af! Een drietal bandjes mogen het podium betreden onder de noemer van Popshop. Het is een nieuw opgezet leertraject door Grenswerk en kunsten centrum Venlo.

Myles SankoEven tussenuit sneaken voor het altijd hippe hippe gasten. Ze weten ook in Venlo weer een grappige show neer te zetten voor de kids. Terug naar de kerk waar ik grotendeel van de dag zal doorbrengen. Ieder uur een band te zien namelijk! Maar toch even op en neer naar t hoofdpodium voor de slechtste band van de dag BBrave. De Boyband heeft een grote schare vrouwelijke tieners als fans en maakt afschuwelijk slechte muziek met een onnavolgbare mislukte dansact erbij.

Tamarin Desert volgt in de kerk van Grenswerk. Zoals iedere dag is de opener van de sessies een lokale band. Een leuke set volgt voor een goed gevuld podium. Go Go Berlin mag als derde deze dag dit podium betreden. De heren zijn upcoming en maken fijne rockmuziek.

Onverwachts staat er n man met soul. Niemand minder dan Myles Sanko begint zijn optreden en meteen is duidelijk dat dit een groot feest wordt en dat deze man volgend jaar op North Sea Jazz moet staan. Zoals verwacht loopt dit optreden ruim uit en is de change over naar Birth of Joy kort. Ook deze heren weten voor een goed gevulde Grenswerk kerk een toffe show neer te zetten.

De avond valt en merkbaar is dat dit dag 4 is van het festival. Nog twee bands op dit podium en nog drie bands elders op het terrein op mijn menukaart. Big Ups uit de VS mag de avond aftrappen met een punkrock intentie is spijtig genoeg een deel van het publiek niet aanwezig. De show begint matig maar zodra de zanger loskomt gaat het ook met de band een stuk beter. Op naar het vriendenpodium waar Rico samen met A.R.T zal optreden.

Rico zat vroeger natuurlijk in Opgezwolle maar heeft nu solo inmiddels ook een zeer fijne lineup opgebouwd. Zijn nieuwe album is net uit en voornamelijk tracks van Bo Sarisdit werk komen voorbij. Het publiek is daar echter nog niet erg mee bekend en de heren onstage moeten erg hun best doen om t publiek ook maar iets mee te krijgen. Spijtig.

Op naar de circus tent waar Thomas Azier zijn opwachting maakt. Enkele minuten voor de start van het concert staat plots de hele tent vol. Of dit nu komt door deze jongen of door de stromende regen is nog twijfelachtig. Desalniettemin speelt thomas de tent plat. Een aanstormend talent dat het vanaf heden ook echt moet gaan waarmaken. Afsluiter op het hoofdpodium is niemand minder dan lokale held Boris, ofja tegenwoordig Bo Saris. De nieuwe die hij heeft ingeslagen past beter bij hem en overtuigt het toegestroomde publiek eenvoudig.

Om nog een keer los te gaan verzorgde Grenswerk in de kerk nog een laatste Sessie. Een feestband die het publiek volledig met zich meekrijgt. De band Bonga Botrako pakt helemaal uit in de vier nummers die ze speelde.
Mensen springen, dansen, vragen om meer, een grotere kolkende massa tot gevolg.

Zo komt het Zomerparkfeest 2014 tot zijn einde, een fijne editie, met af en toe wat regen, veel leuke (nieuwe) bandjes en oude bekende. Veel dank gaat uit naar Grenswerk voor het mogelijk maken van dit alles en de leuke (nieuwe) collega’s! Het Poppodium aan de Peperstraat in Venlo gaat op 15 oktober open dus komt allen!

Rico & A.R.T

De foto’s van de dag:
Hippe Gasten
Myles Sanko
Thomas Azier
Popshop Trapt Af!
Rico & A.R.T
Tamarin Desert
Big Ups
Birth of Joy
Bo Saris
Bonga Botrako
Go Go Berlin
B-Brave

 

Previous post

Festival: Zomerparkfeest Venlo Dag 3 16-08-2014

Next post

Review: Myles Sanko - Born in Black & White

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.