Live Reviews

Happy Record Store Day!

Door: Antoinettersdheader10006601_630888930332827_4065706631068035439_nHappy Record Store Day everybody! Wat doe je op deze dag? Je gaat naar je plaatselijke platenwinkel en geniet van de optredens die daar worden gehouden. OF je kijkt op de record store day site en zoekt waar de leukste bandjes spelen en vindt iemand die zo gek is om met je mee te gaan naar bijvoorbeeld Arnhem.

Want daar speelde vandaag o.a. Jett Rebel en Chef’Special.2014-04-19-20-57-14 Om 12.00 was het al tijd voor Jett Rebel wat best wel vroeg is als je ook nog die dag daarvoor op Paaspop hebt gespeeld. Maar dit merkte je totaal niet aan hem. Sterker nog, ik denk dat hij wakkerder was dan de helft van het publiek. Bij het soundchecken van zijn instrumenten viel iedereen al stil. Hij opent met Louise, de sfeer zit er al meteen lekker in. Hij staat dansend en springend op het podium tijdens het zingen en bespelen van de keys. En ook al wordt er alleen maar op keyboards (ok, dan wel drie keyboards) en drum gespeeld, het lijkt net alsof er een volledige band optreedt. Want don’t forget de geweldige drummer die Jett heeft meegenomen, Rick van Wort. Deze kleine grootse drummer speelt alles mee alsof het niks is. In het halfuurtje dat ze spelen, spelen ze niet alleen eigen nummers maar ook even een paar verzoekjes. Zo komen Her Majesty, Come together en nog een paar geweldige covers voorbij. Want dat kunnen ze ook ‘gewoon’ even spelen. 2014-04-19-20-57-19Na afloop meteen de dubbel LP gekocht, Venus en Mars, die tijdens het schrijven van dit stukje al heel veel rondjes heeft gedraaid.

Een uurtje later speelt Chef’Special in diezelfde platenwinkel. De winkel is net zoals bij Jett Rebel nokvol maar wel gezellig. Een acoustische Chef’Special, wauw, waarom ben ik niet eerder naar Chef’Special geweest. Ik zie er nu al naar uit om ze te zien op o.a. Pinkpop en Dauwpop.
Met ook het gesigneerde album van Chef’Special op zak voel ik me net een blij tienermeisje en ga ik weer terug naar huis. Dit was een geslaagde Record Store Day! Image Voor goede foto’s van Jett Rebel en Chef’Special: Jett Rebel Chef’Special
Previous post

Live Review: Paaspop Day 2 19-04-2014

Next post

Review: Whether,I - Dreamcatcher EP

Antoinette

Antoinette

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.