Live Reviews

Live Review: Jera on Air 23-06-2017

Alle foto’s van het festival kun je hier vinden!

Jera on Air Ysselsteyn 23-06-2017

Ja eindelijk is het weer zo ver! Jera on Air 2017 gaat van start, voor de vroege vogels gisteren al maar het “gewone” weekend begint vandaag. De eerste bands moet ik helaas overslaan want moest even een goed punt halen voor mijn laatste examen van dit school jaar. Daarna racen naar Ysselsteyn waar ook dit jaar het festival gehouden wordt. Helaas net te laat voor Landscapes en Broken Teeth valt uit waardoor de kick-off voor mij even op zich laat wachten.

Jera on Air Ysselsteyn 23-06-2017

Maar om 14.40 is het dan wel raak en niet zomaar met een bandje maar met 101’s op de mainstage! Jaren geleden zag ik de jonge honden in de Pul in Uden, de waarom is me ontgaan inmiddels, maar dat de Eindhovense band nu weer opduikt is niet voor niks. Het viertal staat met hernieuwde energie op het podium en een nieuw werk op zak.

Dat het nog niet heel druk is mag de pret niet drukken, met dit warme weer wat strandballen het publiek in gooien en de fun is “aan”. Dat de jongens heren zijn geworden gaat me nog wat ver maar de pret in hun ogen is er nog altijd. Dit is waar het viertal voor gemaakt is. Als Andy vraagt om een wall of death stap iedereen braaf uit een en klaar om de vroegste wod te realiseren. Dat de strandballen erin mee genomen worden mag voor zichzelf spreken. Dit is de juiste band bij het juiste publiek.

Door naar SHVPES op het tweede podium, dat de twee podia niet veel verschillen van gevoel is een grote credit naar de organisatie. Dat het bandje niet zoveel zeggend is en achteraan de rij staat om nooit bij de dozijn te komen is dan beetje spijtig. Snel door naar de mainstage waar de boyband As it Is aan mag treden. Ja hoor de eerste rij gillende meisjes en matchende kleren. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuk feestje (voor de eerste rij). Muzikaal is het niet veel soeps maar ach fat mag voor de meiden de pret niet drukken.

Jera on Air Ysselsteyn 23-06-2017

Obey the Brave doet het al een stuk beter op de second stage. Een stuk harder en ruwer staat de band op het podium en vol kracht gaan ze volle vaart vooruit. Voor de liefhebber veel leuker dan voorgaande band. Door naar de altijd vrolijke deathcore van Chelsea Grin. Als de presentator aankondigt dat de band er al eens eerder is geweest en toen al de pluggen uit de grond speelde overdreef hij niet. Wanneer de boys uit Utah aanzetten knallen de eerste paar er namelijk al uit. Het hele veld trilt op zijn grondveste. Vast en zeker een aardbeving opgewekt want dit gaat hard. Dat ik er niks van versta zal wel aan mij hebben gelegen. Maar niks “Against Me”. Die spelen namelijk op het tweede podium hierna. De band lijkt wel altijd onderweg te zijn, ze stonden al eerder op JOA. Dat ze het publiek dan ook makkelijk mee krijgen mag voor zich spreken. Het is een gezellig feestje met het publiek en de band weet zichzelf dan ook aardig te vermaken.

Door naar een van festivals lieveling, While She Sleeps, de band stond er afgelopen jaar ook en wist zo te overtuigen dat ze nu op het grote podium mochten staan. Hun nieuwe plaat is goed aangeslagen en ze trappen daar ook mee af tijdens de show. Op geen moment is het rustig en de band weet het publiek met gras en al in te pakken. Dat de band hot and happening is staat dus wel vast.

The Black Dahlia Murder is zoals altijd luidruchtig en is maar voor een select groepje fans. Dat de tent deels leeg blijft heeft ook te maken met de toffe rand activiteiten die het festival biedt op het terrein.

Jera on Air Ysselsteyn 23-06-2017

Door naar Northlane, de band maakt de afgelopen tijd een vlucht mee. Rechtstreeks vanuit Australië is de band bezig met een soort van overwinningstournee. Veel publiek krijgen ze meteen mee en de rest wordt per track meegenomen waardoor gedurende de set de kracht enkel groeit.

Even een pauze en klaarmaken voor de laatste twee bands van vandaag. Comeback Kid sluit het tweede podium af vandaag. Terwijl er een steeds langer wordende polonaise het vermaak verzorgt tijdens het wachten op de band vraag ik me af of dit wel een passende afsluiter is, de tent blijft nog een beetje leeg namelijk, totdat de band aftrapt en de hiphop muziek is neergedaald. Het gaat echt helemaal los en er vliegen meer mensen door de lucht dan muggen op dit moment. Dat het niet is om aan te zien door een slechte belichting drukt het de pret niet. De band weet de bezoekers te vermaken en blijkt een waardig afsluiter. Nu door naar de headliner van de dag. Architects!

Jera on Air Ysselsteyn 23-06-2017

Mainstage, middernacht, here we go! Architects heeft niet veel nodig om als echte mannen het terrein te veroveren. De lichtshow, de sound, de energie alles wordt samengebracht in een grote explosie. Wie niet ready was voor deze band heeft vandaag niet opgelet. De opbouw bracht mensen al samen en dat is waar Jera on Air in uitblinkt. Metal united, maar wel alle hoeken laten zien van het genre. De band leeft op de energie en de fans gaan helemaal uit hun plaat. De nacht breekt aan en het zal nog lang onrustig blijven op het terrein, voor mij de cue om naar huis te gaan na deze lang maar fijne dag. Tot morgen! (Of ja vandaag).

Previous post

Review: Cellar Darling: This Is The Sound

Next post

Live Review: Jera on Air 24-06-2017

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.