Live Reviews

Live: Backstreet’s Back in Antwerpen

Door: Sharik “MCSharQ”

backstreet-boys

De Backstreet Boys zijn terug in Europa voor hun nieuwe In a World Like This Tour. De band brak in de jaren ’90 door en is sinds dien de grootste boyband van de wereld.
Met ruim 130 miljoen verkochte cd’s, vele nummer 1 hits en een groot aantal trouwe fans werd het dan in 2013 weer tijd voor een nieuwe plaat.
De band is na een korte break terug in de orginele vorm. Kevin Richardson die in 2006 afscheid nam van de band kwam namelijk midden 2012 terug en iets meer dan een jaar later was het nieuwe album ” In a World Like This ” af. De band heeft zich “herontdekt” door meer zelf te schrijven en instrumenten te bespelen.

En zo werd 22-02-2014 de dag dat ik voor het eerst bij een Backstreet Boys concert zat. Een mooi stoeltje op veilige afstand van het podium met een mooi overzicht op de hele zaal. Met o.a schrijfster Gerianne, Irma en vriendin van ons alle Liseth gingen wij zaterdag namiddag onderweg naar Belgie. De heren staan ook twee keer in Nederland trouwens maar een zaterdag en Antwerpen kwam ons beter uit. In het voorprogramma stond een a capella bandje dat zo weinig indruk maakte dat ik niet eens jullie ga vervelen met de naam. Zo is het beter voor iedereen, geloof me op mijn woord. Daarbij komt de volledige, bijna uitverkochte, sportpaleis toch enkel voor de hoofdact.

backstreet-boys-in-a-world-like-this-1375124569

Net voor negen uur is het dan zover, de band betreed het podium met de hit The Call, van het black and blue album. Het podium bestaat uit verschillende lagen met als totaal overzicht een video wall waarop tijdens de show reclame voor film, de cruise en videoclips afgespeeld worden. Tijdens verschillende nummers worden hier ook decorstukken op afgebeeld wat het podium nog iets opvult. De show staat zoals verwacht als een huis, de danspasjes, de praatjes met het publiek en het “spontane” samenspel van de bandleden.
Gelukkig worden veel nieuwe nummers niet gespeeld zodat de dip momentjes minder zijn want de bezoekers zitten toch vooral te wachten op de hits uit de 90’s.
Het verschil tussen de rustige nummers en de party nummers wisselen elkaar niet altijd goed af waardoor je niet snel in een flow komt van de gezelligheid, zeker niet op de afstand waar wij zaten. Het ontbreken van een band op het podium en de opzichtige gespeelde acts zijn soms vervelend in de show maar desondanks hebben wij ons goed vermaakt.
De laatste vijf nummers die gespeeld worden knallen er wel lekker uit zodat je met een goed gevoel naar huis gaat en voor de lucky ones zelfs een afterparty.

De setlist:

The Call
Don’t Want You Back
Incomplete
Permanent Stain
All I Have to Give
As Long As You Love Me
Show ‘Em (What You’re Made Of)
Show Me The Meaning Of Being Lonely
Breathe

I’ll Never Break Your Heart
We’ve Got It Goin’ On
10,000 Promises
Madeleine
Quit Playing Games (With My Heart)
The One
Love Somebody
Shape Of My Heart
In A World Like This
I Want It That Way

Encore:

Everybody (Backstreet’s Back)
Larger Than Life

Voor wie The Backstreet Boys nog wilt  zien grijp nu je kans, ze toeren nog even door Europa en zal wel even duren voordat ze terug komen en wie weet of het nog beter gaat worden.

Website
Facebook
Twitter

 

Previous post

Review: Epica - The Quantum Enigma ; EPIC(A)

Next post

Review: Lacuna Coil - Broken Crown Halo

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.