Live Reviews

Live Review: Fiddler’s Green – De Effenaar Eindhoven 10-04-2014

Fiddler's Green

Tekst: Sharik “MCSharQ”
Pictures: Sharik “MCSharQ”

Vandaag stonden de Duitse heren van Fiddler’s Green in de Effenaar te Eindhoven.
Niet alleen Fiddler’s Green stond in de Effenaar maar ook Sonata Arctica. Dit zorgde ervoor dat er een lange rij stond te wachten voor de Effenaar, maar helaas niet voor de kleine zaal.
Dit deerde uiteindelijk niet, want toen de band begon stond de zaal lekker vol maar met genoeg ruimte om flink te kunnen dansen en uit je dak te kunnen gaan, wat veel mensen dan ook gelijk gebruik van maakte.

Pyrates

PyratesHet voorprogramma waren de Pyrates!, een zoals de naam al doet verklappen, een piraten bandje.
Met catchy sounds en fijne songteksten pakte ze de hele zaal in. Mede doordat de liedjes erg meezingbaar waren.
Wellicht ligt het gewoon aan mij, maar het deed mij weinig maar fijn om te zien dat de bezoekers lekker los gingen erop.

Fiddler's GreenDe band lanceerde afgelopen jaar hun nieuwe plaat Winners And Boozers en daar hoort natuurlijk een tour bij. Gelukkig slaan ze ditmaal Nederland niet over.
Een van de shows in ons landje was in de Eindhoven en ze gaven een hele toffe show weg.
De setlist bestond vooral uit de klassiekers met een vleugje nieuw. Dit zorgde ervoor dat de hele zaal lekker kon mee blijven doen ,met uitzondering van de ballade was er eigenlijk geen dieptepunt te benoemen.

Fiddler's GreenZe kwamen het podium op met een leuke intro act en aansluitend A Night in Dublin. A Bottle A Day, Sporting Day en Jump volgde. Heel erg veel energie spatte van het podium af, iets waar de band om bekend staat. Mrs Mc Grath, We Don’t Care en Old Dun Cow zorgde ervoor dat de stemming er lekker in bleef. Met Raise your Arms deed het hele publiek lekker mee en met Maria gingen de meeste mensen lekker los.
Daarna was het tijd voor de Solo, ditmaal wederom de violist met drummer en Bodhrán. In plaats om te vertellen hoe vet dit klonk heb ik het opgenomen.(Ja ook dat doen we bij MCSharQ.nl ; )

Fiddler's GreenNo More Pawn, Marie’s Wedding en de hit Buffer Off volgde. Lekker vol energie, helaas werd dit in een klap weggeslagen door Into The Sunset Again.
Een heel mooi klein liedje die totaal verkeerd uitpakte omdat het publiek niet stil was en vervelend gepraat overstemde.
Gelukkig ging de band daarna in volle kracht vooruit met Raggie Taggle Gypsy, Never HIde, The More The Merrier zorgde voor een “pre”end show.
Vicor and His Demons die iedereen luidkeels kon meezingen, The Night Paddy Murphy Died, Yindy en No Lullaby sloten de setlist af. Een prima lijst die gespeeld is geworden.

Fiddler's Green

De toegift mocht toch echt niet ontbreken want Rocky Road to Dublin(ja met de wall of folk)Fiddler's Green, Irish Air en de anthem Folk’s Not Dead maakte de avond compleet.
Althans, dat zou je verwachten, want de heren kwamen nog eenmaal het podium op, vroegen de heren van Pyrates! om ook nog even mee te doen en sloten het geheel af met Blarney Roses.

Fiddler's GreenAl met al een geweldige avond met geweldige live muziek! Mocht je ze ooit op een festival kunnen zien is het zeker een aanrader als je een feestje wilt.
Het laatste album is wellicht niet de beste ooit, maar kijk vooral naar de live dvd of  eerder werk van de heren!

Foto’s van Fiddler’s Green
Foto’s van Pyrates

Fiddler's Green

Website Fiddler’s Green
Facebook Fiddler’s Green
Website Pyrates

Previous post

Festival: Paaspop 2014 – Schijndel 18-20/04/2014

Next post

Review: Philomena (OST) - Alexandre Desplat

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.